Kastav 27. svibanj 2020.

Nove Plodine u Rešetarima svoja će vrata otvoriti u rujnu

Nove Plodine u Rešetarima svoja će vrata otvoriti u rujnu
Kastav će ove jeseni dobiti novi moderni objekt trgovačkog centra. Na zemljištu koje još donedavno nije imalo nikakvu vrijednost izgradit će se i otvoriti nove Plodine. 

Strojevi na Rešetarima rade punom parom, priprema se teren veličine dvije tisuće kvadrata na kojem će uskoro početi gradnja novog modernog objekta trgovačkog centra Plodine. Grad Kastav osigurao je teren te pristupnu prometnicu s javnom rasvjetom, vodovodom, kanalizacijom i sustavom oborinske odvodnje.


“Ovo je projekt na koji sam posebno ponosan. Ovo zemljište prije par godina nije imalo vrijednost za Grad. Imovinsko pravni odnosi bili su neriješeni, uz neusklađenost gruntovnice i katastra. Teren je bio nepristupačan i na više nivoa. Gradska uprava znanjem i upornošću riješila je sve probleme. Dobili smo vlasništvo nad parcelom i izvrsno reagirali kad se gradio stadion na Rujevici gdje smo dobili nasip za teren. Iz nule smo stvorili vrijednost koju su Plodine platile gotovo 14 milijuna kuna. Upravo zbog takvih poteza Grad Kastav je u samom vrhu hrvatskih gradova koji učinkovito upravljaju imovinom. Uz to ova investicija nam je pomogla da gradski proračun i u ovim vremenima bude stabilan”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


Ukoliko sve bude po planu nove će Plodine, vrijedne oko 35 milijuna kuna, svoja vrata Kastavcima otvoriti u rujnu. Mnoge će razveseliti i nova radna mjesta. Naime, centar će zaposliti četrdesetak djelatnika. Zanemariva nije niti komunalna naknada, koja će godišnje iznositi stotinjak tisuća kuna.