Kastav 26. ožujak 2021.

Novi kastavski kružni tok u Jurčićima do kraja svibnja

Novi kastavski kružni tok u Jurčićima do kraja svibnja
Kastav će u Jurčićima, ispred trgovačkog centra Plodine, uskoro dobiti peti kružni tok, vrijedan 1,4 milijuna kuna, koji će dodatno rasteretiti promet i povećati sigurnost. 

Grad Kastav i Županijska uprava za ceste Primorsko- goranske županije krenuli su u izgradnju petog kastavskog rotora, ispred trgovačkog centra Plodine u Jurčićima. Novi bi kružni tok, kojim će se riješiti problematično raskrižje, trebao biti završen do kraja svibnja.  


“Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana, tako da bi novi rotor vrlo brzo trebao biti završen. Kružni tokovi su nam se pokazali kao vrlo kvalitetna i efikasna rješenja po pitanju prometnih gužvi, ali i sigurnosti. Radi se o jednoj od naših najvažnijih prometnica, koja je vrlo frekventna, a na ovaj način ćemo podići njenu sigurnost”, naglašava kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


Projekt izgradnje novog rotora u Jurčićima vrijedan je 1,4 milijuna kuna, od čega polovicu osigurava Grad Kastav, a polovicu Županijska uprava za ceste Primorsko- goranske županije.

Komentari