Kastav 30. studeni 2018.

Otvorenje izložbe "Iz dubina do visina II"

Otvorenje izložbe "Iz dubina do visina II"
Večeras, 30. studenog, u 19 sati, u galerijskom prostoru crkve sv. Trojica u Kastvu, Trg Lokvina 3, održat će se otvorenje izložbe Iz dubina do visina II autora Antona Tonyja Ambrozicha. 
 
“Dugi niz godina autor na recikliranom materijalu odbačenih termo peći, bojlera, perilica, auto dijelova… ponovno udahnjuje novi oblik, novi život svima njima, zanimljiviji i plemenitiji od prethodnog. Deset prstiju, aparat za varenje, brusilica, škrip, alat je kojim autor stvara respektabilna, impresivna, unikatna djela. Pogled uživo otkriva do najsitnijih detalja beskrajnu strpljivost, svu minucioznost i filigransku preciznost izrade, svu treperavost metala poput preslika živućih originala. Pokret i pogled tih bića plavetnih dubina i visina potiče da zastanemo, sanjarimo, probudimo emocije znajući koliko je ljubavi i poštovanja utkano u svaki eksponat. Uz bogomdani talent, gotovo opsesivno stvaralaštvo Antona Tonya Ambrozicha promatrača uistinu ostavlja osupnutim, plijeneći energijom svakog pojedinog eksponata od pritajene želje za dodirom do želje za posjedovanjem, ostavljajući dovoljno vremena i prostora za cjelokupni doživljaj”, rekla je o autorovu stvaralaštvu Ksenija Ambrozich.
 
Izložba se postavlja u okviru projekta Kultura u produžecima udruge Kastafsko kulturno leto. Moći će se pogledati do 13. prosinca, od ponedjeljka do petka od 17 do 20 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.

Komentari