Kastav 24. veljača 2023. V.A

Ove subote od Kastva do Breze i natrag uz stručno vodstvo

Ove subote od Kastva do Breze i natrag uz stručno vodstvo
Savez sportske rekreacije “Sport za sve PGŽ” najavljuje nastavak započetog projekta “Zimsko kretanje” i to programom "Zimsko kretanje u prirodi".

U subotu 25. veljače, s početkom u 9 sati, a u suradnji s PD Kamenjak, održat će se sportsko- rekreativni izlet: Kastav- Breza- Kastav. Polazak je s kastavske Fortice u 9 sati, kada će vodič Igor Korlević sve zainteresirane povesti na izlet koji će potrajati 5, 6 sati, ovisno o zadržavanju na pojedinim lokacijama. 

Pohod podrazumijeva prolazak cijele šetnice "Srna" duge 16 kilometara koja je prilagođena svim uzrastima te nije posebno zahtjevna, a sudionici će se zadržati kod Zvirića i lovačke kuće, obići će se talijanske karaule, Breze i stare crkve, Mačkov vrh na 503 metra nadmorske visine te posjetiti atraktivna Šparožna jama. Nakon toga će se sudionici popeti na Stanićev vrh koji je na 466 m nadmorske visine, a potom će se obići napušteno selo Cari, Rapalska granica i preko Belićevog brega će se povorka vratiti u Kastav.

Organizator poziva sve zainteresirane da uzmu prigodnu opremu i okrjepu te da na start pohoda dođu na vrijeme, a prijave za sudjelovanje su na licu mjesta. U slučaju lošeg vremena vodič zadržava pravo izmjene rute.