Kastav 26. kolovoz 2016.

Poli- art, sjajan uvod u Čansonfest

Poli- art, sjajan uvod u Čansonfest
Festival čakavske šansone, ČAnsonfest, što će se večeras održati na kastavskoj Crekvini, sinoć je dobio sjajan uvod. Otvorena je naime izložba Poli- art, a uslijedila je večer šansone "Na kastafskeh skalineh”.

Popuarni ČAnsonfest prerastao je u dvodnevnu manifestaciju. Uvod u festival čakavske pjesme počeo je otvorenjem likovne izložbe Poli- art, u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Trojice. 
 
Izložba je posvećena poznatim skladateljima, šansonjerima i kantautorima, koji se pored glazbe i šansone, vrlo uspješno bave i likovnim izrazom. Organizirana je u suradnji s dugogodišnjim učesnikom ČAnsonfesta, kantautorom i šansonjerom Igorom Brešanom, inače istaknutim hrvatskim karikaturistom i organizatorom brojnih izložbi u zemlji i inozemstvu. 

Izložena su likovna djela Ive Tijardovića, Ljube Stipišića, Arsena Dedića, Zvonka Špišića, Ivice Percla, Daniela Načinovića, Borisa Hrepića Hrepe iz Daleke obale, Davora Gopca i mnogih drugih.
 
Nakon otvaranja izložbe, na stepenicama u ulici Zakona kastafskega je održana je akustična večer šansone- “Na kastafskeh skalineh”, na kojoj su nastupili renomirani šansonijeri: Hrvoje Hegedušić, Igor Brešan, Daniel Načinović i Lado Leskovar iz Slovenije.

Glavni događaj 12. Čansonfesta je sam festival na kojem će se večeras, na Kastavskoj Crekvini, predstaviti 19 novih skladbi. Nastupit će brojna poznata imena, kao što su: Vivien Galletta, Mario Lipovšek- Battifiaca, Dražen Turina- Šajeta, Duško Jeličić, Katja Budimčić i mnogi drugi.

Festival, kojim tradicionalno završava Kastafsko kulturno leto, počinje u 20:30, a ulaznice se prodaju po cijeni od 50 kuna.