Kastav 1. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Praznik rada na Trgu Belveder u Kastvu baš kao nekada

Praznik rada na Trgu Belveder u Kastvu baš kao nekada
Kastavci uz Trio Vox i gotovo 1500 porcija fažola s kobasicama, na punom Trgu Belveder, slave Međunarodni praznik rada

Tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada danas se, nakon prisilne dvogodišnje stanke, vratila u Kastav. A koliko prvosvibanjsko druženje znači Kastavcima pokazao je prepun Trg Belveder. 


Za Kastavce i njihove goste organizatori su pripremili gotovo 1500 porcija fažola s kobasicama, koje su pripremili vrijedni djelatnici Pizzerije Rustica, a za sjajnu se atmosferu pobrinuo Trio Vox. 

Svoj je jedinstveni doprinos dala i sveprisutna “Spinčićeva muzika”, koja je nakon kastavsko- grobničke turneje zasvirala na Trgu Belveder. A dok su odrasli uživali u gastro fešti mališani su se zabavljali na gumenim gradovima.


Tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada, uz pomoć Turističke zajednica grada Kastva i Pizzerije Rustica, organizirao je Grad Kastav.

Okupljene je pozdravio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji, ali i istaknuvši kako radnici u Hrvatskoj nažalost još uvijek ne mogu uživati od svog rada, već se bore s dugotrajnim kreditima. Vrijeme je, poručio je Mostarac, da se to promijeni.