Kastav 28. veljača 2019.

Predstavljamo album "Uživo u Kastvu"

Predstavljamo album "Uživo u Kastvu"

Pogledajte koncertni album "Uživo u Kastvu" Klape Kastav i Tamburaškog orkestra HRT- a objavljen u izdanju Aquariusa, koji je nominiran za Porin 2019. u kategoriji Najbolji album pop- folklorne glazbe.

Na You Tube kanalu Klape Kastav objavljen je koncertni album “Uživo u Kastvu” Klape Kastav ostvaren u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a i njihovim šef-dirigentom Sinišom Leopoldom u izdanju Aquarius recordsa iz Zagreba.

Album je nominiran za hrvatsku glazbenu nagradu Porin 2019. u kategoriji broj 20 Najbolji album pop- folklorne glazbe.

Uživo u Kastvu je šesti po redu album Klape, a u objedinjenom proizvodu sadrži audio i video snimku (CD i DVD) uspješnog koncerta More, nebo, zemja kojeg su Kastavaci organizirali u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT- a. Koncert je održan 5. srpnja 2017. godine na kastavskoj Crekvini u okviru programa 26. Kastafskega kulturnega leta u povodu obilježavanja 25. obljetnice neprekidnog i uspješnog rada Klape Kastav te koncertnog predstavljanja istoimenog studijskog albuma posvećenog repertoaru skladanog na temelju čakavštine Sjevernojadranskog primorja.

Na zajedničkom koncertnom albumu Klape Kastav i Tamburaškog orkestra HRT- a pod dirigentskim vodstvom maestra Siniše Leopolda nastupaju i gosti: Ženska klapa Kastav, Damir Kedžo i gitarist Nenad Vidaković.

Glazbeni producenti albuma su Saša Matovina i Ivan Popeskić, tonski snimatelj je Igor Sušanj, dok tonsku obradu i mastering potpisuje Ivan Popeskić. Koristeći fotografije Biserke Dunić i Roberta Kalčića, likovno rješenje omota albuma osmislio je Robert Krančić.