Kastav 20. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Prigodna izložba kao uvod u 31. Kastafsko kulturno leto 

Prigodna izložba kao uvod u 31. Kastafsko kulturno leto 
Izložbena sezona 31. Kastafskog kulturnog leta započet će već sutra svečanim otvaranjem monografske izložbe “Ostani doma”, čiji je autor Fulvio Juričić. 

Bogata izložbena sezona 31. Kastafskog kulturnog leta najavljena je danas ispred Kuće Belice u Kastvu. Program su najavile nove snage KKL- a- predsjednik Udruge Saša Matovina i tajnik Damjan Grbac te svestrani Igor Brešan.


“U ovoj prvoj godini osmišljavanja kulturnog života u gradu odlučili smo se malo više posvetiti izložbenoj djelatnosti, osmisliti je kao jednu cjelinu, u čemu nam je mnogo pomogao Igor Brešan”, naglasio je Matovina. 
 
Izložbeni program KKL- a kreće već sutra, 21. travnja u 19 sati, u Galeriji Trojica, svečanim otvorenjem monografske izložbe “Ostani doma”, čiji je autor Fulvio Juričić, a narednih se mjeseci nastavlja s još šest atraktivnih izložbi. 


“Likovnom segmentu treba pomoći. Izložbe nisu glazba. Ovdje se sve dogodilo oko glazbe i ČAnsonfesta. Likovnost nije toliko popularna, ali ćemo je nastojati osmisliti na jedan način da se vezuje za egidu- vavek na isten tragu”, naglasio je svestrani Igor Brešan.

No, izložbe su samo dio bogatog programa ovogodišnjeg KKL- a, na koji se kratko osvrnuo novi tajnik Udruge Kastafskog kutlurnog leta. 


“U srpnju i kolovozu očekuje nas niz koncertnih programa- rock, pop, jazz, klasične glazbe, kao i dramski program s nizom predstava. Spomenuti treba i dječji program namijenjen našim najmlađima, a nastavlja se i program Ritam dvorišta”, najavio je Grbac.