Kastav 4. listopad 2021.

Prijatelji Kastva na Lokvini nazdravili uz žmuj belice

Prijatelji Kastva na Lokvini nazdravili uz žmuj belice
Beli pundejak u Kastvu je obilježen tradicionalnom zdravicom na Lokvini, a zabavno- glazbeni program i ponuda potrajat će do 22 sata. 

Na Beli Pundejak ili Posajmicu Grad Kastav tradicionalno ugosti suradnike i prijatelje, predstavnike susjednih Gradova i Općina, Primorsko- goranske županije i brojne gospodarstvenike. Tako je bilo i danas, posljednjeg dana trodnevne kastavske fešte od mladega vina. 


Na Lokvine su okupljene pozdravili prvi čovjek Grada na Brege Matej Mostarac i župan Zlatko Komadina. Svi zajedno potom su visoko podigli čaše i nazdravili u čast najvećeg kastafskog blagdana. Uživalo se u dobrom raspoloženju, uz žmuj belice i “čašicu razgovora”.


“Kastavska godina se je uvijek zbrajala i završavala na Beloj nedeji. Na Belu nedeje su oni koji su tijekom godine radili prodavali svoje proizvode i kretali u novu godinu. Željeli smo se zahvaliti svima vama prijateljima Kastva na suradnji jer zajedno stvaramo bolji Kastav”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


Beli pundejak u Kastvu se obilježava i cjelodnevnim programom na Fortici, gdje tijekom dana nastupaju Antonio Krištofić i Mateo Žmak, Trio Superfantastic, Trio Vox te u večernjim satima Daniel Beni i Damjan Brnić. Fortica, Crekvina i Lokvina za posjetitelje su otvorene do 22 sata, a ulaz na navedene lokacije moguć je isključivo s covid potvrdama ili negativnim testom.

Komentari