Kastav 13. siječanj 2023. Klaudio Vrančić

'Pusno vreme va grade na brege' donosi brojna događanja

'Pusno vreme va grade na brege' donosi brojna događanja
Bogat program “Pusta va Kastve 2023” i tradicionalni “Antonjski rog”, kojim 17. siječnja započinje “pusno vreme” u Kastvu, najavljeni u Idičinoj peknjici

“Kastafski pusni judi”, uz pomoć predstavnika Grada Kastva i TZG Kastva, danas su u Idičinoj peknjici najavili bogat program “Pusta va Kastve 2023”, kao i tradicionalnu manifestaciju “Antonjski rog”, kojom 17. siječnja počinje “pusno vreme”.

Na “Antonjskom rogu” pusni judi Kastavcima će predstaviti krivce za sve lanjske probleme. Kako se čulo na današnjoj konferenciji za medije, Jurčićima je za sve kriv Kunamiks, Rubešima Solarko Panelić, Spinčići krive Graničara Taveličara, a Trinajstićima se zamjerio Ribar Euro (Ribar Juro). Tradicionalno svog će pusta imati i vrtićarci. 


Istog dana vlast će preuzeti Pusni odbor Jurčići i njihov pusni gradonačelnik- Sandro Simčić. Gradski ključ “posudit” će mu kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, koji je istaknuo kako je pust najzabavnije razdoblje u “životu” Kastva, zahvalivši svima koji čuvaju tradiciju. 

Koktelsi prve maškarane subote

U Kastav se ove godine vraćaju “pusni tanci”, a Maškarani centar Kastav seli u Boćarski dom Slavko Stanić. Maškare će će prve subote, 21. siječnja, zabavljati “Koktelsi” i “Ansambl Direkt”, a preostala tri vikenda feštat će se uz Maura Staraja & La Bandu, Gustafe i Night Express. 

Iz bogatog programa “Pusta va Kastve 2023” izdvojiti treba i doček 12. Rallyja maškaranih oktanaca Halubje- Liburnija, “Maškarani tanci” Dječjega vrtića Vladimir Nazor, 23. Ribarsku feštu pul Trinajstić te doček Frlanskeh zvončara, Mučićeveh zvončari i maškar, Halubajskeh zvončara te Maškar od Srdoč.