Kastav 22. svibanj 2018.

Radio Kastav, radio za svaki dan, počeo s emitiranjem

Radio Kastav, radio za svaki dan, počeo s emitiranjem
Na frekvenciji 90.3 Mhz od danas možete slušati Radio Kastav čije je geslo "Radio za s(v)aki dan". Nakon nekoliko godina pauze Kastavci ponovno imaju svoj radio koji su dobili upravo na dan svoje zaštitnice Svete Jelene. Signal će pokrivati područje Kastva,Viškova,Matulja, Opatije te dio Rijeke.

Glazbeni program krenuo je noćas u ponoć i minutu , a na današnjem svečanom otvorenju u 14 sati iz novouređenog studija javili su se prvi put i poznati kastavski voditelji: Nina Dukić Srok, Maja Stepančić i Željko Đerić. Četvrti član redakcije Radio Kastva je Dean Farina zadužen za marketing i administraciju. Poručili su kako će domaća glazba s naglaskom na čakavskim izvođačima, čakavski govor i lokalne teme činiti okosnicu programa Radio Kastva. Uz to emitirat će i državne i lokalne vijesti.
 
Domaći program i lokalne teme


Do ponedjeljka na valovima Radio Kastva može se čuti dobra glazba, a od ponedjeljaka 28. svibnja  u 7 sati ujutro počinje i govorni program. Frekvencija 90.3 Mhz Kastavcima je dobro poznata jer su se na njoj nekad emitirali Radio Maximum i Domaći radio.

Prostorije i Studio Radio Kastva nalaze se na adresi Šporova jama 3 i svi su dobrodošli gosti, glazbenici, djeca, susjedi, pozivaju djelatnici Radio Kastva koji nikako ne žele da im studio bude prazan.
 
Svi su gosti dobrodošli

Radio će djelovati uz punu podršku Grada Kastva koji je i sufinancirao nabavku potrebne opreme, a radio im je jako važan zbog komunikacije s građanima, ističe gradonačelnik Matej Mostarac.

Iza Radio Kastva stoji Udruga Castua koja je dobila koncesiju za emitiranje programa na frekvenciji 90.3 Mhz , a koja je, kaže njezin voditelj ujedno i glavni urednik Radio Kastva Željko Đerić, koncesiju dobila slučajno.

"Ja sam prijavu poslao bez ikakvih očekivanja i nadanja. Odgovor da smo koncesiju dobili stigao je upravo na Belu nedeju, a za današnji početak emitiranja možemo podjednako zahvaliti sadašnjem i bivšem gradonačelniku Kastva Mateju Mostarcu i Ivici Lukanoviću koji su stali iza nas", istaknuo je Đerić.
 
Ponovno Domaći kantunić

Na Radio Kastvu emitirat će se i glazbena kontakt emisija Domaći kantunić nedjeljom od 10 do 13 sati koju vjerni slušatelji pamte još s Radio Maksimuma i Domaćeg radija.

Na današnjem svečanom otvaranju u dvorištu radija okupili su se brojni mještani Kastva i gosti koji su došli Radio Kastvu zaželjeti dobar početak emitiranja. Bili su tu gradonačelnik Matej Mostarac, bivši gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović, direktor Melodija Istre i Kvarnera Andrej Baša kao i kastavski župnik Franjo Jurčević koji je blagoslovio nove prostorije.