Kastav 27. prosinac 2019.

Spinčićeva muzika sjajnim se nastupom oprostila od 2019.

Spinčićeva muzika sjajnim se nastupom oprostila od 2019.
Tradicionalni “Novoletni koncert Spinčićeve muziki” na Stipanje je održan u Školskoj sportskoj dvorani “Matija Katalinić”. Kastavska publika uživala je u šarolikom repertoaru u sjajnim izvedbama Glazbenog društva Spinčići i njihovih gostiju. 

Spinčićeva muzika je “Novoletni koncert”, kojim se tradicionalno oprašta od godina na izmaku, otvorila uz "Semper fidelis”, nakon čega je publika uživala u aranžmanima "Rocketman medley” i "Bijelo dugme medley”, koje potpisuje Andrea Južnić i sama članica Glazbenog društva Spinčići. 


Školskom sportskom dvoranom “Matija Katalinić” odjekivale su i popularne skladbe “The Final Countdown” i “Can't stop the feeling”, a mlađu je publiku razveselila melodija iz dobro im poznatog “The Lion Kinga”.


U drugom se dijelu koncerta orkestar predstavi s nekoliko klasičnih izvedbi kao što su "Finale opere Nikola Šubić Zrinjski”, "Domovini i ljubavi" i "Neka cijeli ovaj svijet”, a u pomoć su im priskočili i operni pjevači Kristina i Robert Kolar. 


Okupljeni su mogli uživati i u skladbama "Franz von Suppe potpuri” i "Radetzky marsch”, a najmlađa članica orkestra- Ema Sušanj publici se predstavila uz pratnju orkestra i samostalno. 


Tradicionalno su dodijeljena i prigodna priznanja zaslužnim članovima, među kojima je i Branko Rubeša, koji je dio Spinčićeve muzike proteklih šest desetljeća. 

Foto: Luigi