Kastav 26. prosinac 2014.

Spinčićeva muzika za kraj 2014.

Spinčićeva muzika za kraj 2014.
Godinu na izmaku Glazbeno društvo Spinčići ispratilo je kako najbolje zna, tradicionalnim novogodišnjim koncertom, koji se na Kastvu organizira od ranih osamdesetih godina. Kako se “stare užance” ne prekidaju lako, iznimka nije bila ni 2014. godina. 

Koliko su popularni njihovi novogodišnji koncerti dovoljno govori činjenica da su zbog prevelikog interesa, iz Šporove jame u kojoj su nastupali godinama, morali preseliti u novu Školsku sportsku dvoranu. 

“Moremo se pohvalit da naša publika stalno raste, ko ča raste i naš orkestar. Večeras imamo repertoar ležernijeg karaktera, tako da bude ugodno i našen muzikantima i našoj publike, svega pomalo, od nekih klasčnih koračnica pa do ležernijih komada za revijski orkestar,” rekao je Aleksandar Južnić, predsjednik Glazbenog društva Spinčići.

Uz prepoznatljive zvukove Glazbenog društva Spinčići publika na Kastvu mogla je čuti kako Spinčićeva muzika zvuči u kombinaciji s Yamasicama i Ženskim zborom KUD-a Učka. Posebno atraktivna bila je “Kovačka polka”, u kojoj je Adriano Grbac, dugogodišnji član društva, orkestar pratio kovačkim alatom. 

Glazbeno društvo Spinčići cijeni svoje članove pa su jubilarcima, koji su u društvu 10, 20 ili više godina, uručena priznanja. 
 
Duga povijest 

“Činjenica da smo tu puno let govori još neč, a to je da je društvo osnovano 1921. godine. Ponosimo se i s ten da imamo vlastitu glazbenu školu, tako da mladi ovega kraja, ki vole muziku i dobru kumpaniju, rada pridu k nan i sako leto hitimo nekoliko njih va orkestar, večeras imamo četiri debitanti, tri trubača i jednu divojku na klarinetu. Još ih imamo deset, ki su va pripremi i ki ćemo, ja se nadan, va 2015. povuć va orkestar. To j naša tradicija, da se mladi i stareji si skupa druže, ko jedna lepa familija,“ zaključio je Južnić.