Kastav 6. ožujak 2019.

Sportašina i Pasja Prkja “važgani”, Jurčići izgubili vlast

Sportašina i Pasja Prkja “važgani”, Jurčići izgubili vlast

Suđenjima krivcima za sve probleme koji su protekle godine mučili Kastavce na Papelnicu tradicionalno završava “peto godišnje doba”. U Rubešima je osuđen Sportašina, dok su Jurčići presudili Pasjoj Prkji, nakon čega su ključ grada vratili starom- novom gradonačelniku Mateju Mostarcu. 

Nakon što su najmlađi Kastavci, polaznici Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, točno u podne presudili Virusu Pocuranku u popodnevnim su satima u Rubešima i Jurčićima optuženi i kažnjeni Sportašina i Pasja Prkja.

Pusni odbor Rubeši, kojeg je pratila Spinčićeva muzika, optužio je Sportašinu, koji je ovog Pusta bio na čelu novoosnovanog Odbora za rekreaciju. Od Rubeša je Sportašina trebao napraviti Olimpijsko selo, u kojem će se svi moći rekreirati. U planu je bila izgradnja olimpijskog bazena, uređenje biciklističke i staze za džoging te osnivanje paraglajding kluba. Nerealizirane je projekte Sportašina skupo platio.  

Ništa bolje nije prošao ni pust Pasja Prkja, kojem je sudio Pusni odbor od Jurčić, a događaj je pratila Jurčićeva Pusna muzička akademija. Jurčići, koji su nedavno dobili park za pse, planirali su otvoriti salon, hotel i wellness za pse, a pust Pasja Prkja trebao je biti savjetnik za pse. Umjesto toga je spaljen, a s njim su u dim otišli i svi problemi.

U Jurčićima je “abdicirala” ovogodišnja pusna gradonačelnica Sandra Srdoč, koja je s Pusnim odborom Jurčići, Kastvom vladala od Antonje do Pepelnice. Ključ Grada morala je predati starom- novom gradonačelniku Mateju Mostarcu, čime je završen događanjima bogat Pust va Kastve 2019.