Kastav 29. svibanj 2015.

Sportski velikani na otvaranju 52. igara

Sportski velikani na otvaranju 52. igara
Olimpijska, svjetska i europska, zlata srebra i bronce, uveličala su otvaranje 52. Kastavskih sportskih igara, na kojima će narednih dana nastupiti oko 1100 sportaša iz Hrvatske i inozemstva.

Prebrojati odličja i trofeje u karijerama četvero riječkih sportaša, Sanje Popović, Aramisa Naglića, Samira Baraća i Mirze Džombe, nemoguća je misija. No, prisustvo proslavljenih sportaša bilo je sjajan uvod u ono što kastavske sportske objekte očekuje narednih dana. 

“Kastav ima sportsko srce. Drago mi je da vas je ovoliko. Nije danas bitno tko je bolji, tko lošiji. Bitno je da ste sportaši, da se bavite sportom. Sport će vam sve to vratiti na najljepši mogući način,” poručio je okupljenima riječki olimpijac Aramis Naglić.

Kastavski i  hrvatski, ali i sportaši iz Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, snage će na kastavskim borilištima odmjeriti u odbojci, košarci, malom nogometu, tenisu, karateu, krosu, gym danceu, graničaru, boćanju, šahu te briškuli i trešeti.

Zanimljivo u nizu sportova narednih će se dana okušati sve generacije, od najmlađih sportaša pa sve do veterana.

“Kastavske sportske igre imaju dugu tradiciju i najstarije su sportske igre tog tipa u Hrvatskoj,” naglasio je Bojan Marčić, predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva.

Čast da otvori 52. Kastavske sportske igre pripala je gradonačelniku Ivici Lukanoviću. 

“Dragi sportaši i sportašice, svi vi koji ćete pokušati ostvariti sportske uspjehe, želim da igre prođu u dobrom raspoloženju. Također želim vam da, poput ovih sportskih velikana, vaših uzora, ostvarite velike sportske karijere,” poručio je kastavski gradonačelnik.

Igre, koje su danas započele natjecanjima u košarci i graničaru, nastavljaju se sutra košarkaškim utakmicama i 40. Kastafskim krosom.