Kastav 19. listopad 2016.

Srebrni boćari u Kastvu

Srebrni boćari u Kastvu
Gradonačelnik Ivica Lukanović ugostio je kastavske boćare, finaliste hrvatskog kupa, koji su se u “grad na brege” vratili sa srebrnim odličjem oko vrata.

Kastavski boćari iz Slavonije su se u Kastav vratili sa srebrom. U Josipovcu, koji je ugostio finale hrvatskog kupa u boćanju, okupilo se sedam pobjednika regija. Uz Kastav to su Trio Pazin, Ante Starčević, Feškferavino, Lišane, Biston, Primošten.

Kastavci su se, zahvaljujući slavlju protiv Primoštena u četvrtfinalu te Feškferavina u polufinalu, plasirali u finale, gdje ih je čekao renomirani prvoligaš Trio Pazin.
 
Zlato s “krive strane” Učke

Nakon napetog je finala zlato ipak završilo s “krive strane” Učke. No, to nije umanjilo sreću i ponos Kastavaca, koji su ostvarili jedan od najvećih uspjeha u mladoj klupskoj povijesti.

“Bili smo iznenađenje finala kupa pošto smo, kao županijski ligaš, bili najslabije rangirani klub. Izgubili smo u finalu, ali nedostajala nam je samo jedna pobjeda u pojedinačnoj konkurenciji. Do zadnje boće smo bili u igri protiv Tria iz Pazina,” rekao je Sandro Abram, voditelj kastavskih boćara. 

Boje Kastva u Slavoniji su branili: Kristijan Mulac, Ante Kolčeg, Velimir Stambul, Željko Martinec, Darko Mijatović, Kristijan Kusturin, Kristijan Benaš, Zoran Srok i Sandro Abram.
 
Uskoro natkriveno boćalište

Povodom velikog uspjeha kastavske je boćare ugostio gradonačelnik Ivica Lukanović, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima te čestitao boćarima, ali i obećao dugo iščekivano natkrivanje joga. 

“Napravljena je analiza starog projektnog rješenje koje nije bilo dovoljno kvalitetno po našem mišljenju. Idejni projekt za novi objekt je na razmatranju i očekujemo da se u naredne dvije godine realizira taj objekt šire namjene,” poručio je Lukanović. 

Natkrivanjem joga kastavski će klubovi dobiti bolje uvjete za rad, koji će, između ostalog, omogućiti i ponovno pokretanje škole boćanja za najmlađe.