Kastav 27. travanj 2019.

Suze i ponos na predstavljanju knjige o Matiji Kataliniću

Suze i ponos na predstavljanju knjige o Matiji Kataliniću

"Matija, svjedočanstvo jedne mame”, knjiga Dijane Brnčić, majke pokojnog Matije Katalinića, predstavljena je u Kastvu, u prepunoj Školskoj sportskoj dvorani koja s ponosom nosi ime mladog kastavskog sportaša. 

Godinu dana prošlo je od kada je u dobra spominjanja otišao sedamnaestogodišnji Matija Katalinić. Mladi kastavski sportaš protekle je godine, na današnji dan, izgubio borbu s teškom bolesti. Njegovu, ali i svoju borbu u potresnoj je ispovijedi opisala Matijina majka Dijana Brnčić.


“Knjiga je nastala prvenstveno zbog mog obećanja danog Matiji. Nastajala je od lipnja prošle godine, a pisanje je od mene tražilo da se iznova suočavam s najtežim trenucima mog života, ali ja ionako od njih nisam nigdje mogla. Moje jučer, moje danas i moje sutra bio je i ostao moj Matija”, sa suzama u očima je poručila Matijina majka.


Dijana Brnčić u svojoj knjizi- "Matija, svjedočanstvo jedne mame” govori o Matijinom životu, protkanom s dvije velike ljubavi, prema košarci i djevojci Loreni, ali i teškoj bolesti. Od prvih loših vijesti, preko velikih iskušenja, teške borbe i gubitka oca, do najgoreg ishoda. 


“Ovo nije samo Matijina i moja priča, ovo je priča svih roditelja koji su izgubili svoju djecu. Ovo je priča o hrabrosti mog Matije pa i mojoj, ali i o hrabrosti sve djece i roditelja koji su s nama dijelili odjele u Zagrebu i Rijeci. Ovo je priča o ljubavi jedne majke i njenog sina, o ljubavi dvoje mladih koja je izdržala sve kušnje, o ljudskosti osoblja našeg odjela, o podršci kluba, škole i cijelog grada. Živim na obećanjima koje sam dala svojem djetetu”, poručila je zahvalivši svima koji čuvaju uspomenu na njenog sina.


Kastavska Školska sportska dvorana, koja s ponosom nosi ime Matije Katalinića, bila je pretijesna za sve koji su svojim prisustvom željeli odati počast mladom kastavskom sportašu i velikom čovjeku.


“Sve nas dirnula je Matijina dobrota i njegova posljednja želja da u njegovo ime učinimo jedno dobro djelo. To je Matijino nasljeđe, koje nam je ostavio kao znamen. Ponosna sam što naši učenici čine dobra djela u sjećanje na Matiju”, rekla je Sandra Krpan, ravnateljica Osnovne škole Milan Brozović.


“Matijina kapa s nama je cijelu sezonu, koju igramo za našeg Matiju. Matija je iza sebe ostavio trajnu ostavštinu. On nije živio dugo, ali nam je ostavio jako puno. Da sanjamo više, da se borimo do kraja i da nikada ne odustajemo od svojih snova”, rekao je Marin Miletić, Matijin suigrač i prijatelj.


“Matija je bio poseban, drugačiji i zbog toga ćemo ga uvijek pamtiti. Ovo je priča o jednom uspješnom, neobičnom mladiću iza kojeg su ostala mnoga promišljanja, ali i njegovoj obitelji, u kojoj se posebno isticala, kao bedem, njegova majka“, naglasio je Slaven Međimurec, Matijin fizioterapeut. 


Večer sjećanja upotpunili su brojni prijatelji, koji su pripremili emotivnu prezentaciju o životu Matije Katalinića, a jedan od njih otpjevao je Matiji najdražu pjesmu- “Heroj ulice”, što je taj mladi Kastavac, reći će svi koji su ga poznavali, uistinu i bio.