Kastav 1. kolovoz 2017.

Sve je spremno za 10. Kastav Blues Festival

Sve je spremno za 10. Kastav Blues Festival
Jubilarno deseto izdanje jedinstvenog “Kastav Blues Festivala” narednih dana u Kostrenu, Matulje, Viškovo i Kastav dovodi sjajne izvođače i bendove iz Hrvatske i inozemstva.
 
Sve je spremno za 10. izdanje jedinstvenog “Kastav Blues Festivala”, što će se od četvrtka do ponedjeljka održavati u riječkoj okolici. Bogat program najavljen je na Lokvini, u Gradskoj vijećnici Grada Kastva.
 
Kastavski gradonačelnik Matej Mostarac izrazio je veliko zadovoljstvo “Kastav Bluesom” te zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji manifestacije.

“Grad Kastav je ponosan što može biti dio ove priče koja je postala jedan brend, kojim se Kastav ponosi,” rekao je Mostarac.
 
Mnogo više od festivala
 
Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Kastva prisjetila se početaka festivala koji se već čitavo desetljeće održava u čast legendarnom Philadelphia Jerryu Ricksu, ali i osvrnula na velik značaj “Kastav Bluesa” za naš kraj.
 
“Cilj turističke zajednice je ispunjen. Festival više nije samo događaj, on je nešto više. Postao je jedinstveni kulturno- turistički proizvod koji privlači posjetitelje iz Hrvatske i Inozemstva i promovira Kvarner i Hrvatsku,” rekla je Dolores Kukurin te zahvalila svima koji su kroz poteklih deset godina pomagali i pomažu festival.
 
Program ovogodišnjeg festivala najavio je Damir Halilić Hal, inicijator i umjetnički ravnatelj “Kastav Bluesa”.  
 
Kastav Blues kreće iz Kostrene
 
Blues "karavana" kreće ovog četvrtak iz Kostrene, gdje na terasi Diving centra gostuju Zdenka Kovačiček i "Greenhouse Blues Band" te gosti iz Makedonije- "Crossroad Blues Band". 
 
Već dan kasnije festival seli u Matulje. U amfiteatru će nastupiti "Soul Fingersi" te Luciano Cianci sa svojim bendom. 
 
"Kastav Blues Festival" subotu se vraća kući. Na kastavskoj Fortici predstavit će se američka pjevačica Angela Brown te britanski "Big Steam".

Črni Kastavac
 
Nedjelju festival gostuje u Viškovu. Na Ronjigima će nastupiti Mike Sponza iz Italije i "Sunnyridersi", a održat će se i projekcija filma "S bluesom prema jugu". 
 
Posljednjeg dana festivala, u popodnevnim satima, u kastavskoj Gradskoj loži će se održati "Blues workshop", dok je večer rezervirana za projekciju filma "Črni Kastavac", o Philadelphia Jerry Ricksu, u čiju se čast "Kastav Blues Festival" održava proteklo desetljeće.
 
Program događanja i satnicu ovogodišnjeg izdanja "Kastav Blues Festivala" možete pogledati OVDJE.


Okupljene su pozdravili i Jadranka Čubrić, predstavnica Hrvatske glazbene unije, Marina Jurić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Viškovo te Emil Knapić, likovni umjetnik, autor skulpture, što će i ove godine biti dodijeljena nekome od zaslužnih što je “Kastav Blues Festival” izrastao u mnogo više od običnog festivala.