Kastav 29. rujan 2021.

Sve je spremno za Belu nedeju- na tri punkta uz potvrde

Sve je spremno za Belu nedeju- na tri punkta uz potvrde
Bela nedeja ove će se godine ipak održati, ali pod posebnim mjerama. Kastvom će se moći prošetati, ali na Forticu, Crekvinu i Lokvinu ulaz će biti moguć samo uz potvrde ili negativan test. 

Najveći "kastafski blagdan" ove će se godine ipak slaviti i to tri dana. Mnogima najdraža kvarnerska manifestacija nakon lanjske se prisilne pauze vraća, ali u nešto izmijenjenom obliku. Ovogodišnja je Bela nedeja najavljena na današnjoj konferenciji za medije. 
 
“Zahvalan sam ljudima koji su uspjeli organizirati ovogodišnju Belu nedeju u izazovnim i teškim vremenima. Bela nedeja je, nakon Riječkog karnevala, najveća manifestacija u našoj županiji i nismo mogli dopustiti da se ove godine ne održi”, istaknuo je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


“Ovogodišnja Bela nedeja bit će prilagođena današnjem vremenu. Programe ćemo imati na tri punkta. Na Crekvini će biti festival kvarnerskih vina, na Lokvini će biti Vinski grad uz probrani izbor hrvatskih vina, a na Fortici će biti tradicionalna Bela nedeja uz kastavske ugostitelje i vinare”, rekao je Saša Brusić, voditelj, turističkog ureda TZG Kastva. 


I dok će se ostatkom Kastva posjetitelji moći nesmetano kretati na spomenute će punktove moći ući samo uz potvrde ili negativan test. Svi koji žele testirat će se moći ispred Fortice, po cijeni od 70 kuna. 

Predsjednik Udruge Belica Miljenko Host poručio je kako će udruga na svom štandu predstaviti pet najboljih prošlogodišnjih belica, dok je Ana Hozjan iz Vinarta posjetitelje pozvala da obiđu njihov Vinski grad na Lokvini.


Spomenimo kako će i sajamski dio Bele nedeje ove godine biti osjetno reduciran, pretežno uz ponudu autohtonih proizvoda. 

Bela nedeja održava u organizaciji Grada Kastva i Turističke zajednice grada Kastva, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji će i posjetiti Kastav. 

Trodnevni program i satnicu događanja možete pogledati OVDJE

Komentari