Kastav 3. lipanj 2017.

Svečano otvorene 54. Kastavske sportske igre

Svečano otvorene 54. Kastavske sportske igre
Na terasi Školske sportske dvorane u Kastvu jučer je svečano otvoreno 54. izdanje Kastavskih sportskih igara. Ove godine mali sportaši natječu se u čak 12 sportova.

Kastavske sportske igre, svečano otvorene ispred Školske sportske dvorane, jučer su 54. puta okupile brojne mališane, koji se ovih dana u Kastvu, s velikim entuzijazmom i ponosom, natječu u različitim disciplinama.

Kastavci tako od malih nogu uče o vrijednostima i značaju sporta odnosno sportskog načina života. U tome im, kroz godine, pomažu i brojni poznati sportaši poput Samira Baraća, Valtera Matoševića, Mirze Džombe i Aramisa Naglića.

“Sport širi poruke vezane uz unapređenje zdravlja i kvalitetu života svih građana, a posebno djece. Grad Kastav stoga njeguje, na poseban način, upravo aspekt sporta posvećen mladima. Na Kastvu su tako proteklih dana održane brojne manifestacije kao što su Završna smotra univerzalnih škola, biciklijada Rent a bike, utrka Akademski zec te završna priredba Gym dance-a. Niz nastavljamo s našim- 54. izdanjem Kastavskih sportskih igara. Naglašavam našim jer iza te riječi stoje povijest i ljudi koji su vezani i predani kastavskom sportu dugi niz godina u Kastvu, a uvijek kroz- ideju sport dostupan svima,” rekao je David Burburan iz Grada Kastva. 

Ove godine Kastavske sportske igre obuhvaćaju čak 12 različitih sportova, kao što su natjecanje u graničaru i poligonu, biciklijada “Z bicikletun kroz Lozu i Lužinu”, Memorijalna utrka Zehrid Kadrić- Zeko, Međunarodni košarkaški turnir Zekin trofej, turnire u karateu, šahu, boćanju, stolnom tenisu…

U programu otvaranja jučer su sudjelovali kastavski osnovnoškolci, polaznici Gym Dance-a te Društvo Naša djeca Kastav.