Kastav 30. lipanj 2017.

Tri tenora “osvojila” Kastav

Tri tenora “osvojila” Kastav
Skladba “Živet će vavik naša beseda”, u izvedbi Voljena Grpca, Jose Butorca i Edija Šegote, slavila je treće festivalske večeri ovogodišnjeg MIK-a, s 172 kastavska glasa. Drugo mjesto i 131 glas na Crekvini je osvojila Nina Fakin s pjesmom “Ča je život”, a treće, s 92 glasa, Martina Majerle i “Teče, teče Rečina”. 

Tri tenora, Voljen Grbac, Joso Butorac i Edi Šegota, “osvojila” su prepunu Crekvinu treće festivalske večeri Melodija Istre Kvarnera. Skladbi “Živet će vavik naša beseda” kastavska publika dala je čak 172 glasa. 

Drugo mjesto pripalo je Nini Fakin, koja je s pjesmom “Ča je život” dobila 131 kastavski glas, dok su Martina Majerle i njena “Teče, teče Rečina” na glasačkim listićima zaokružene 92 puta. 
 
Rezime je to treće festivalske večeri, koja je održana na jednoj od najljepših kvarnerskih pozornica na otvorenom. Crekvina, kojom su odjekivale melodije Istre i Kvarnera, ponovno je oduzimala dah. 
 
Na samom početku okupljene su pozdravili novi kastavski gradonačelnik Matej Mostarac i direktor Festivala Andrej Baša, koji su potom i razmijenili darove.
 
Voditeljski su mikrofoni bili rezervirani za sjajni dvojac Battifiaca- Ferlin, a dok su se zbrajali glasovi, u revijalnom dijelu programa, nastupile su učenice 3. razreda Osnovne škole Milana Brozovića Kastav, Doria Nižić, Mara Lukanović i Karla Stanić, a potom i Mario Lipovšek Battifiaca, Tamara Brusić i “60’s River Band”. 
 
Nakon raspjevane kastavske večeri u ukupnom poretku vode tri tenora, Edi Šegota, Voljen Grbac i Joso Butorac, sa 71 bodom, ispred Nine Fakin s 60 i Mladena Grdovića s 55 bodova.