Kastav 25. lipanj 2015.

Butorac i Grbac “zagrijali” Kastav

Butorac i Grbac “zagrijali” Kastav
Po pljesku koji su, nakon jučerašnjeg nastupa na Crekvini, dobili Joso Butorac i Voljen Grbac bilo je jasno kome će Kastavci dati svoj glas. A pjesma “Tu san rojen” dobila ih je ukupno 172 i uvjerljivo slavila na 3. festivalskoj večeri Melodija Istre i Kvarnera. 

Repriza prve festivalske večeri Melodija Istre i Kvarnera, održane u Opatiji, dogodila se jučer, svega nekoliko kilometara dalje, u jedinstvenom ambijentu kastavske Crekvine. Joso Butorac i Voljen Grbac ponovno su slavili s pjesmom “Tu san rojen”. Drugo su mjesto, baš kao i Opatijci, Kastavci dali Antoniju Krištofiću i pjesmi “Partenca”, koja je osvojila 135 glasova, a treće pjesmi “Najlipši si” i Karin Kuljanić, koju je publika zaokružila 105. puta.

Kastavcima se predstavilo 20 skladbi, koje su redom izvodili: Matteo Pilat, Igor Cukrov, Tamara Brusić, Voljen Grbac i Joso Butorac, Katja Budimčić, Oliver Berekin, Karin Kuljanić, Antonio Krištofić, Đani Maršan i Klapa Kamik, Giuliano, Sandra Vagaja, Daniel Jurišević i Ana Cerovac, Mirko Švenda Žiga, Vokalna Skupina Bona Forma, Mladen Dorić i Vedran Mlakar s Klapom Kamik, Krešimir Perović, Sergio Pavat, Marina Žužić, Duško Jeličić te Nevia Rigutto.

Za dozu humora zadužen je bio voditeljski dvojac Mario Lipovšek i Robert Ferlin, a svoj su doprinos dale i hostese, četiri kraljice Riječkog karnevala. 

Kastav, koji je prošle godine dobio nagradu za najboljeg domaćina, jučer je, unatoč prohladnom vremenu, potvrdio ovogodišnju kandidaturu. Karavanu su Kastavci dočekali na Trgu Matka Laginje, uz prepoznatljiv zvuk Spinčićeve muzike. Predstavila se i Udruga Grad kulture, a kastavske su specijalitete Mikovci potom kušali u Vikotovoj bačvariji. 
 
“Tu san rojen” u vodstvu

Joso Butorac i Voljen Grbac, koji su slavili u Opatiji i Kastvu, vode u ukupnom poretku sa 71 bodom. Na drugom je mjestu Antonio Krištofić s 58, a na trećem Karin Kuljanić s 51 bodom. 

Nakon Opatije, Umaga i Kastva mikovska karavana danas je na Krku. U petak je generalna proba na riječkom Korzu, a u subotu završna večer ovogodišnjih Melodija Istre i Kvarnera.