Kastav 15. ožujak 2021.

U Kastvu više budućih glazbenika nego negdje učenika

U Kastvu više budućih glazbenika nego negdje učenika
Novi prostori Glazbenog odjela Osnovne škole Milan Brozović Kastav danas su otvoreni uz prigodnu svečanost. U novouređenoj zgradi, na adresi Tometići 28a, trenutno se školuje 177 budućih glazbenika. 

Svečano je danas bilo u Kastvu na adresi Tometići 28a, gdje su otvoreni novi prostori kastavskog Glazbenog odjela Osnovne škole Milan Brozović. Novi dom budućim kastavskim glazbenicima zajedničkim su snagama osigurali Grad Kastav, koji se pobrinuo za prostor i adaptirao zgradu te Primorsko- goranska županija, koja je opremila školu.


“Za Kastav je ovo jedan od dana koje ćemo pamtiti. Mislim da neke škole u županiji nemaju toliko učenika, koliko mi u našem Kastvu imamo budućih glazbenika. Kastav kao grad raste, djeca se bave izvannastavnim aktivnostima. Možemo biti sretni što će se u ovoj zgradi odgajati nove generacije glazbenika”, istaknuo je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, zahvalivši Primorsko- goranskoj županiji na pomoći. 


“Drago mi je danas nazočiti otvorenju glazbenog odjela najglazbenije osnovne škole u županiji, a to je škola Kastav. Naravno tu izuzimam profesionalne glazbene škole. Djeca će ovdje imati dobre uvjete za bavljenje glazbom i vjerujem da ćemo ostati jedna od najglazbenijih županija”, poručio je primorsko- goranski župan Zlatko Komadina, najavivši mogućnost otvaranja područne škole u Rešetarima. 

Novi su prostori mladim glazbenicima bili neophodni zbog velikog interesa za glazbenim obrazovanjem, o čemu svjedoči i podatak da Glazbeni odjel pri kastavskoj Osnovnoj školi “Milan Brozović” polazi čak 177 učenika. 


“Prostor je zbilja više nego zadovoljavajući, imamo 12 učionica, za grupnu i individualnu nastavu, veliku zbornicu… Tako da smo jako zadovoljni, ovo je veliki napredak za nas jer nam daje puno motivacije da nastavimo sve projekte koje imamo”, rekla je Tajana Dukić, voditeljica Glazbenog odjela Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav. 

Okupljene je danas pozdravila i ravnateljica osnovne škole Sandra Krpan, a profesori su svečano otvorenje uveličali izvođenjem himne glazbenog odjela- “Kastafski glasi”.