Kastav 16. siječanj 2020.

Uz “Antonjski rog” počinje pusni pakal va Kastve

Uz “Antonjski rog” počinje pusni pakal va Kastve
S prvim zvukom antonjskog roga i svečanom primopredajom vlasti sutra će početi “Pust va Kastve 2020.” Bogat program kastavskih pusnih događanja tradicionalno je najavljen Idičinoj peknjici. 

Antonjski rog sutra će razbuditi maškarani zapad. Istoimenom manifestacijom u gradu na brege počet će “Pust va Kastve 2020.” Brojna maškarana događanja u Idičinoj peknjici tradicionalno su najavili “pusni judi” u društvu Saše Brusića, voditelja kastavske turističke zajednice te Mateja Mostarca, prvog čovjeka Grada Kastva.

Četiri kastavska pusta

“Peto godišnje doba u Kastvu je jedno od najvažnijih. Ključ još čuvam, a sutra ga predajem i nadam se da ću malo odmoriti. Pusna priča u gradu će sigurno biti vesela, opustit ćemo se družiti i zaboraviti na probleme”, poručio je Mostarac, zahvalivši svim sudionicima Pusta va Kastve 2020.


Pusni judi iz Rubeša, Spinčića, Trinajstića i Jurčića Kastavcima će sutra predstaviti svoje krivce za sve lanjske probleme, a to su: “Pizdolizac”, “Spinčo Merikanić”, “Trolejko”, i “Jepko”.

Prvo maškarano vjenčanje

Pusnu vlast ove godine u Kastvu preuzima Pusni odbor Spinčići pa će Mostarac ključ grada predati Sanji Pešćici. Nova pusna gradonačelnica ujedno je i kastavska kandidatkinja za kraljicu Riječkog karnevala, ali i buduća mlada, koja će se udati u kastavskom pusnom šatoru posljednje maškarane subote.


Sutra će se dodijeliti i tradicionalna “Zlatna Broskva”, kastavska pusna nagrada koja se, temeljem Pusnog statuta, daje najboljim maskama i zaslužnim pojedincima ili ustanovama u protekloj godini.

Pusni tanci svake subote

Kastav će i ove godine biti kvarnerska maškarana prijestolnica. Subotnji pusni tanci u šatoru će se održavati od 18. siječnja do 15. veljače. Prve subote maškare će zabavljati Koktelsi, Decibeli i Reaktiva, a u Kastvu će ove zime nastupati i Mauro Staraj i La Banda, Grooversi, Night Express, Kožne jakne te Alen Vitasović i Elio Pisak.


Iz bogatog programa “Pusta va Kastve 2020” izdvojiti treba i 11. Rally maškaranih oktanaca Halubje- Liburnija, Maškarani tanac Dječjega vrtića Vladimir Nazor, Memorijalnu Balinjeradu pul Spinčić, 22. Ribarsku feštu pul Trinajstić te doček Frlanskeh zvončara, Mučićeveh zvončari i maškar, Halubajskeh zvončara i Grobničkih dondolaša.

Detaljni program i satnicu događanja Pusta va Kastve 2020. možete pogledati OVDJE