Kastav 1. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Vijori se zastava KKL- a, počelo Kastafsko kulturno leto

Vijori se zastava KKL- a, počelo Kastafsko kulturno leto
Svečanim programom i podizanjem zastave KKL- a večeras je na Trgu Matka Laginje počelo 31. “Kastafsko kulturno leto”, koje Kastavcima i njihovim gostima, u naredna dva mjeseca, donosi čak 33 događanja.

Svečanim podizanjem zastave i službeno je počelo “Kastafsko kulturno leto”. Jedna od najpopularnijih ljetnih manifestacija na Kvarneru, koja traje sve do kraja kolovoza i donosi čak 33 događanja, među kojima su koncerti, izložbe, dramski programi i radionice.


Na Trgu Matka Laginje okupljene je pozdravio predsjednik udruge “Kastafsko kulturno leto” Saša Matovina.

“31. put slavimo kulturu i umjetnost, što nam u ovim vremenima itekako treba. Pokušat ćemo uljepšati sadašnjost, koja je takva kakva je. Kastav će dva mjeseca živjeti s kulturom i umjetnosti. Bit će tu glazbenih sadržaja, dramskih predstava, sadržaja za najmlađe, izložbenih programa i besplatnih sadržaja”, najavio je Matovina, zahvalivši Gradu Kastvu i brojnim sponzorima na podršci. 


Kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, kojem je pripala čast da podigne zastavu, istaknuo je kako je “Kastafsko kutlurno leto” događanje za koje se zna i izvan granica Hrvatske, što dovoljno govori o tome koliko ono znači za Kastav, pozvavši Kastavce, ali i sve ostale, da prisustvuju brojnim programima. 


Večerašnju su svečanost nastupima uveličali muška i ženska Klapa Kastav, Ženski zbor Učka, recitator Sven Sušanj i sopci s Krka- Klaudije Dunato i Branko Brnić, a program je vodila Rajka Jurdana Šepić.

Sutra predatava "Da sam ptica"

“Kastafsko kulturno leto” nastavlja se već sutra, kada na Crekvini gostuje predstava “Da sam ptica”, u kojoj glume Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović.