Kastav 6. ožujak 2019.

Virus Pocuranko “va dime je nestal"

Virus Pocuranko “va dime je nestal"
Najmlađi Kastavci su točno u podne presudili Virusu Pocuranku. Tradicionalno suđenje mićemu pustu na Trgu Matka Laginje okupilo je stotinjak mališana, koji su jamstvo da za kastavske pusne užance straha u budućnosti nema. 

“Važgat ćemo ga, važgat ćemo ga, tega pustića zločestega. Važgat ćemo ga, važgat ćemo ga, va dime će nestat”, odjekivalo je danas točno u podne Trgom Matka Laginje. Na suđenju mićemu pustu okupilo se stotinjak mališana, polaznika Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor”, koji tradicionalno na Pepelnicu sude krivcu za sve nedaće koje su kastavske vrtićarce snašle protekle godine.

Ovogodišnji pust simboličnog imena Virus Pocuranko kriv je za brojne probleme, a prvenstveno za viruse, bakterije i popišane vrtićke krevete. Iako je obrana dala sve od sebe spasa mu nije bilo. “Kriv je, kriv je…” u glas su vikali mališani, a nakon što je dobio injekciju protiv bolova Virus Pocuranko “va dime je nestal”.

Kastavska tradicija paljenja mićega pusta, u organizaciji Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor”, duga je više od 15 godina i jamstvo je da za kastavske pusne užance u budućnosti straha nema. 

U popodnevnim satima svojim će krivcima za sve lanjske probleme suditi Rubeši (17:30) i Jurčići (18:30), čime će i službeno završiti događanjima bogat Pust va Kastve”.