Kastav 21. lipanj 2018.

Voljen i Matej osvojili prepunu kastavsku Crekvinu

Voljen i Matej osvojili prepunu kastavsku Crekvinu
Voljen Grbac i Matej Prpić, s pjesmom “Mama fala ti” koja je osvojila najviše glasova kastavske publike, slavili su sinoć na prepunoj Crekvini, pete festivalske večeri ovogodišnjeg MIK-a. Drugo mjesto Kastavci su dali Tamari Brusić i klapi “Tić”, a treće Martini Majerle.

Nakon Pule, Rijeke, Krka i Opatije Mikovska karavana stigla je u “grad na brege”. Ljubav MIK-a i Kastva traje već pola stoljeća, ne čudi stoga što je Mikovce dočekala prepuna Crekvina, po mnogima najljepša kvarnerska pozornica na otvorenom.

Dobrodošlicu dragim gostima zaželio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, a razdraganu je publiku pozdravio direktor festivala Andrej Baša. Tradicionalno razmijenjeni su i darovi, umjetnička djela kastavskih umjetnika Željana Pavića i Saše Jantoleka.

Pozornica je potom prepuštena glazbenicima, koji su se okupljenima predstavili s osamnaest skladbi, a nakon zbrajanja glasova kastavske publike “okrunjeni” su najuspješniji.

Treće mjesto sa 124 glasa osvojila Martina Majerle sa skladbom "Na Trsatu", drugo mjesto sa 160 glasova osvojila je skladba "Lipa pismo moja" u izvedbi Tamare Brusić i klape Tić, a prvo mjesto osvojili su Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom "Mama fala ti", koja je osvojila 177 kastavskih glasova.U revijalnom su djelu programa nastupili učenici Glazbenog odjela OŠ Milan Brozović- Tin Mlakar i Dorian Rubeša, a potom i oni iskusniji: Duško Jeličić, Gina Picinić, Nina Fakin i Martina Majerle.

Kastavsku festivalsku večer i ove su godine vodili Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin, uz pomoć svojih pomlađenih dvojnika. Mitja Kirinčić (Battifiaca) i Andro Vodopija (Ferlin) svoje su dionice uspješno odradili uz salve smijeha i veliko oduševljenje okupljenih na Crekvini.

Što se ukupnog poretka tiče prvo su mjesto dodatno učvrstili Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom "Mama fala ti" i 106 osvojenih bodova, drugi su Tamara Brusić i klapa Tić sa skladbom "Lipa pismo moja" i 90 bodova, dok je treća Martina Majerle sa skladbom "Na Trsatu" i 88 osvojenih bodova.

Komentari