Kastav 17. siječanj 2023. Klaudio Vrančić

“Zatulil” Antonjski rog- vlast u Kastvu preuzeli Jurčići

“Zatulil” Antonjski rog- vlast u Kastvu preuzeli Jurčići
Solarko Panelić, Graničar Taveličar, Ribar Juro i Kunamix, četiri su kastavska pusta. Kastavcima su ih večeras predstavili pusni odbori: Rubeši, Spinčići, Trinajstići i Jurčići, koji su preuzeli gradski ključ te će Kastvom vladati sve do Pepelnice. 

Robert Mavar- Robo novi je kastavski pusni gradonačelnik. Gradski ključ večeras mu je, u velikom finalu ovogodišnjeg “Antonjskog roga”, predao sada već “bivši” kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.


Svečanoj primopredaji gradskog ključa prethodio je dolazak kastavskih pusnih odbora Pod ložu, gdje su okupljenima, na jedinstveni način, predstavili krivce za sve nedaće koje su Kastavce mučile u proteklih godinu dana.


Rubeši su tako Pod ložu stigli u društvu Solarka Panelića, Spinčići su doveli Graničara Taveličara, Trinajstićima je društvo radio Ribar Juro, a Jurčići, koji su ove godine na vlasti, su predstavili Kunamixa. 


Večeras je tradicionalno dodijeljena “Zlatna Broskva”, kastavska pusna nagrada koja se zaslužnima daje temeljem Pusnog statuta. Priznanje su ove godine dobili Roland Poropat iz Jurčićeve pusne kumpanije i Andy Cech iz Rubešove pusne kumpanije. 


“Antonjski rog” tako je još jednom razbudio maškaranu Kastavštinu, koju do Pepelnice čekaju brojna događanja. Istaknuti treba kako se u Kastav već ove subote vraćaju maškarani tanci. U Boćarskom domu Slavko Stanić okupljene će zabavljati Koktelsi.