Kastav 31. siječanj 2019.

Zlatni inovator kod kastavskog gradonačelnika

Zlatni inovator kod kastavskog gradonačelnika
Kastavski gradonačelnik Matej Mostarac danas je ugostio inovatora Roberta Puža, koji je osvojio zlato na 43. hrvatskom salonu inovacija - Inova 2019., što je u studenom održan u Zagrebu. 

Kastavski inovator Robert Puž zlato je na Inovi 2019.- 43. hrvatskom salonu inovacija osvojio za najbolju inovaciju u pomorstvu, zahvaljujući “Hidrauličnom vitlu za precizno postavljanje difuzora na podvodnim ispustima”.


“To je vitlo koje radi na hidrauliku, a namijenjeno je da bi se blokovi i cijevi, koji nemaju svoj uzgon, mogli dizati, spuštati i naginjati s varijacijom od nekoliko milimetara. Inače se to radi s ronilačkim balonima, ali ovo je puno preciznije, jednostavnije, brže i sigurnije za ronioce. Može se koristiti za postavljanje cjevovoda, kanalizacija, električnih kabela, kao i kod izmjena i reparacija. Dijelovi brodova, otpad iz mora, eksplozivna sredstva, s vitlom se mogu micati”, naglasio je Puž. 

Inovatora Roberta Puža i predsjednika Kluba inovatora KIN Kastav- Martina Šarčevića jutros primio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, poručivši kako je Gradu izrazito drago što članovi KIN Kastva redovito ostvaruju velike rezultate. Zlatnog je inovatora Grad Kastav nagradio zlatom, točnije malom zlatnom polugicom. 


Na ovogodišnjoj je Inovi, koja se u Zagrebu održavala od 14. do 17. studenog, sudjelovalo nekoliko stotina inovatora iz tridesetak zemalja, čime je veliki uspjeh kastavskog inovatora Roberta Puža još značajniji. 

Komentari