Kastav 15. travanj 2019.

Zlato za zlatne kastavske košarkaše

Zlato za zlatne kastavske košarkaše

Predstavnike Košarkaškog kluba Kastav, koji su osvojili A2 ligu- Zapad i time osigurali nastup na završnom turniru za popunu A1 lige, danas je ugostio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 

Prvi puta u klupskoj povijesti kastavski su košarkaši postali prvaci regije Zapad, A1 lige. Tim ih je povodom u Uredu Grada danas ugostio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, uručivši predstavnicima kluba simbolične zlatne polugice. 

“Uspjeh je kruna u priči koja se godinama gradi. Naš košarkaški klub je jedan bazen koji svake godine daje fantastične rezultate i nove igrače, ljude koji naš Kastav gdje god da se pojave predstavljaju u najboljem svijetlu. Mi kao Grad pomažemo i vjerujemo da je dvorana bila od velikog značaja u toj priči“, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, čestitavši košarkašima. 

Predstavnike Košarkaškog kluba Kastav pozdravio je i David Burburan, poručivši kako je Grad izrazito ponosan na klub, koji je velikim uspjehom ispisao novu stranicu sportske povijesti, ali i probudio Kastav, koji u posljednje vrijeme živi uz klub. 


“Ovo je nagrada za sve Kastavce, koji su u posljednjem susretu napunili dvoranu. Drago mi je da su nas ljudi prepoznali, podržali i veselili se skupa s nama. Na nama je da to opravdamo i nastavimo s radom”, rekao je Miran Lipovščak, trener KK Kastva.

“Uspjeh je lijep, ali stojimo čvrsto na zemlji s dvije noge. Uživamo, ali znamo i koji su nam prioriteti”, rekao je Eugen Tončinić, predsjednik KK Kastva, naglasivši važnost rada s mladima i najavivši utakmicu protiv Škrljeva, koja će se u spomen na pokojnog Matiju Katalinića, igrati 30. ovog mjeseca.

Još uvijek nije poznat domaćin završnog turnira, za koji se je prijavio i Kastav, ali zato su poznati protivnici ostalih regija, koji će na putu do A1 lige stajati kastavskim košarkašima, a to su: Podravac Virje, Belišće, Sesvete i Omiš. Završni turnir igrat će se od 1. do 5. svibnja.