Kostrena 22. ožujak 2019.

16. “Proljeće u Kostreni” donosi četiri poučne predstave

16. “Proljeće u Kostreni” donosi četiri poučne predstave
Od 25. do 29. ožujka, u Kostreni će se održavati 16. “Proljeće u Kostreni”, tradicionalna kulturna manifestacija namijenjena predškolskom i školskom uzrastu.

U programu ovogodišnje manifestacije su četiri zanimljive i poučne predstave u čijem su odabiru sudjelovali predstavnici Osnovne škole Kostrena i Dječjeg vrtića Zlatna ribica.

“Proljeće u Kostreni”, u ponedjeljak, 25. ožujka, u 10:30 otvorit će interaktivni lutkarski mjuzikl “Pravi prijatelj”, Produkcije Z iz Splita, koji sadrži čak 18 originalnih songova i govori o pravim vrijednostima, prijateljstvu i dobrim djelima koje od malena trebamo činiti jedni drugima. 

Nakon brojnih hrvatskih gradova i općina, u srijedu, 27. ožujka, u Kostreni će gostovati zagrebačko Gradsko kazalište “Žar ptica”, s hit predstavom “Dnevnik Pauline P”. Duhovita priča o svakidašnjim problemima jedne osnovnoškolke, prema istoimenoj literarnoj uspješnici Sanje Polak, u adaptaciji i režiji Snježane Banović, počinje u 10:30.

U petak su na rasporedu dvije predstave putujućeg kazališta za djecu i odrasle “Smješko” iz Zagreba i to u 10:30 popularna bezvremenska predstava “Ježeva kućica” i u 12:15 predstava “Moja obitelj i jedan je”“, koja će zaključiti ovogodišnju manifestaciju pričom o jednoj sasvim obično- neobičnoj obitelji koja se voli, podupire i zajednički nosi sa svim životnim izazovima, s lijepom porukom da se različitosti ne treba sramiti, nego je prigrliti i da je svima potrebna sigurnost, toplina, potpora i poticaj, a najviše ljubav.

Sve predstave održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 10:30, izuzev zadnje predstave koja je na programu u 12:15 sati. Cijena ulaznice iznosi 10 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u holu Narodne čitaonice na dan predstave, pola sata prije početka. Manifestaciju organiziraju Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji i Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena uz sufinanciranje Općine Kostrena.