Kostrena 1. travanj 2023. Klaudio Vrančić

16. put nogometna se lopta zakotrljala Paji u čast

16. put nogometna se lopta zakotrljala Paji u čast
16. Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak- Pajo danas se igra u Sportskoj dvorani Kostrena

Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak- Pajo, što se tradicionalno održava u organizaciji kostrenskog ogranka UDVDR- a, a pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, danas je dočekao svoje 16. izdanje. 


U Sportskoj dvorani Kostrena snage su, u konkurenciji veterana, odmjerili: HVIDRA Petrinja, UDVDR RH ogranak Rab, NK Pomorac i UDVDR RH ogranak Kostrena. A svoje su malonogometno umijeće pokazali i pioniri NK Mladosti Petrinja, NK Raba i NK Pomorca. 


Tradicionalno se igrala i emotivna, revijalna utakmica, u kojoj su se “Pajinim prijateljima” suprotstavili “Pajini suborci”, a revijalni su susret odigrali i "Mladi Kostrene" protiv ekipe "Pajin pomladak". Svi zajedno danas su, s predstavnicima Općine Kostrena, posjetili posljednje počivalište prvog poginulog kostrenskog branitelja, ujedno prvog poginulog branitelja na Kupresu, gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće, u spomen na Ivicu Opačka Paju. 


“Posljednje dvije godine turnir smo pomladili s klincima jer mi ipak ne možemo kao prije. Time smo dobili i na odazivu publike. Turnir nam puno znači i ima posebnu težinu. Pajo je bio naš prijatelj”, poručio je Željko Veljačić, predsjednik UDVDR- a Kostrena. 

Ivica Opačak- Pajo

Ivica Opačak- Pajo život je na oltar domovine položio prije 31. godine, točnije 3. travnja 1992., na Kupresu. Imao je samo 27 godina, a bio je pripadnik specijalne postrojbe Matija Vlačić, koja je u to vrijeme bila u selu Malovan Donji.