Kostrena 29. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

3. “Kostrenski Triatlon” - slavili Gabriel Barac i Nika Rimaj

3. “Kostrenski Triatlon” - slavili Gabriel Barac i Nika Rimaj
Gabriel Barac i Nika Rimaj jači od konkurencije i visokih temperatura na trećem "Kostrenskom Triatlonu"

Treće izdanje “Kostrenskog Triatlona” danas je okupilo rekordan broj natjecatelja, njih oko 250, koji su u Kostrenu stigli iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. I to s vrlo dobrim razlogom jer uz sve što Kostrena inače nudi natjecanje se ove godine prvi puta bodovalo i za “Alps-Adriatic Triathlon Cup”.


“Danas imamo brojne natjecatelje iz Austrije, Slovenije, Italije i naravno Hrvatske. Vrijeme nas je super poslužilo, možda i previše jer su temperature jako visoke”, kazao je Miroslav Marić iz Triatlon kluba Rival, zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji natjecanja.


Utrku koja se je sastojala od 375 metara plivanja, 10 kilometra bicikliranja i 2.9 kilometara trčanja u muškoj je konkurenciji prvi završio Rivalov Gabriel Barac, dok je kod pripadnica ljepšeg spola prva ciljem prošla Nika Rimaj, članica Triatlon kluba Petar Zrinski.


Uz najatraktivnije utrke državnog prvenstva u supersprint triatlonu u Kostreni su danas održane i promotivne akvatlon utrke za najmlađe i rekreativce, a spomenimo i kako su doprinos događanju dale i lokalne udruge i OPG-ovi, koji su izložili svoje proizvode.


Ovogodišnji "Kostrenski Triatlon” organizirao je riječki Triatlon klub Rival, a natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Turističke zajednice općine Kostrena.