Kostrena 12. studeni 2021.

7. “Zelena Kostrena” ove nedjelje u Žurkovu

7. “Zelena Kostrena” ove nedjelje u Žurkovu
U nedjelju, 14. studenog 2021. godine od 9 do 13 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane- 7. izdanje manifestacije “Zelena Kostrena”.

Većina sudionika su ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku, žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode. 


Posebno ističemo ponudu OPG- a Mataga, koji dolaze s prvim ovogodišnjim limunima, a OPG Istarske bobe vjerojatno sa zadnjim ovosezonskim malinama koje su nevjerojatno krupne i slatke, a što je vrlo neobično s obzirom na datum. Novi izlagač OPG LosinBio svoje proizvode uzgaja po principima “organic forest”, što je jedan viši nivo od biodinamičke poljoprivrede. 

“Stoga pozivamo sve ljubitelje zdravih i prirodnih, domaćih proizvoda da nam se pridruže i ispune nedjeljno jutro neodoljivim mirisima i okusima”, poručuje direktorica TZO Kostrena Belma Džomba.

Sajam organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena i Udruga Zeleni Kastav, a održat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. 

Komentari