Kostrena 30. ožujak 2019.

Biciklisti uživali u novim kostrenskim stazama

Biciklisti uživali u novim kostrenskim stazama
Prvi “Kostrena Bike” jutros je okupio šezdesetak biciklista, koji su, raspoređeni u dvije skupine, uživali u atraktivnim kostrenskim biciklističkim stazama. Sudionici su se, kroz vođene biciklističke ture, upoznali s ukupno 26 kilometara novih mountain bike staza, usput uživajući u predivnoj kostrenskoj prirodi. 

Dvije su se nove biciklističke staze, ukupno duge 26 kilometra, jutros predstavljene brojnim biciklistima, koji su sunčano jutro odlučili provesti u Kostreni. Njih šezdesetak, koliko ih se okupilo na parkiralištu pokraj popularnog kostrenskog sidra, moglo je birati između dvije novouređene staze- srednje zahtjevne, duge 13,8 kilometra i zahtjevne, duge 12,4 kilometra.

Staze su obilježene standardiziranim biciklističkim oznakama koje vozačima pružaju sve potrebne informacije, a postavljene su i informativne table s kratkim opisima zanimljivih lokaliteta kroz koje prolaze, poput povijesnih lokaliteta Sopalj i Solin.

Sudionici prvog izdanja “Kostrena Bikea” danas su imali jedinstvenu priliku atraktivne staze i lokalitete upoznati u pratnji iskusnih vodiča. No, sudeći po reakcijama brojni će se biciklisti u Kostrenu vratiti vrlo brzo. 

Uređenjem biciklističkih staza i novom outdoor manifestacijom Kostrena se je napravila značajan iskorak po pitanju razvoja u svijetu sve popularnijeg cikloturizma. 

“Vjerujem da će u narednim godinama Kostrena Bike postati tradicionalno događanje. Kostrena ima dobre predispozicije za biciklizam i trčanje. Biciklirati i trčati u Kostreni se može uz more, ali i u brdskom dijelu. Naši mještani, ali i brojni posjetitelji i turisti dobili su jedan dodatni sadržaj”, naglasio je općinski načelnik Dražen Vranić.

“Imamo jednu novu, zanimljivu biciklističku turu, tijekom koje svi posjetitelji mogu upoznati jednu drugačiju Kostrenu. Uz zavidan broj visoko kvalitetnog privatnog smještaja, raznoliku gastronomsku ponudu i lijepe plaže, sada smo dobili i uređene biciklističke staze, koje će nadopuniti postojeću ponudu”, poručila je Sandra Svetić, direktorica TZO Kostrena.

Već za drugu godinu planirano je proširivanje sadržaja mountain bike i trail utrkama te potencijalno drugim sportskim sadržajima koji će zaokružiti novo kostrensko outdoor događanje.