Kostrena 5. kolovoz 2016.

Blues zahvatio Kostrenu i širi se prstenom

Blues zahvatio Kostrenu i širi se prstenom
Sjajnom atmosferom u Kostreni sinoć je počeo Kastav Blues Festival. Čast da otvore ovogodišnje izdanje festivala pripala je Tomislavu Golubanu i sastavu “Black Coffee”, ali i gostima iznenađenja.

Deveto izdanje najvećeg hrvatskog blues festivala započelo je uz samo more, na kostrenskoj šetnici, točnije na terasi The Bulldog BBQ bara. Ovogodišnji Kastav Blues Festival otvorila su nagrađivana hrvatska imena.
 
“Black Coffee” i Tomislav Goluban

Prvu blues večer otvorio je šarmantni Tomislav Goluban, koji je svojim specifičnim glazbenim izričajem oduševio brojnu kostrensku publiku. Goluban je jedan od  najeksponiranijih hrvatskih blues- glazbenika, dobitnik nekih od najprestižnijih glazbenih nagrada. Dinamičnosti programa doprinijeli su i gosti iznenađenja, Michael Messer, jedan od vodećih britanskih slide- gitarista te ugledni američki glazbenik Robert Lon Johnson.

Prvu večer dodatno su začinili splitski jazz glazbenici s međunarodnim iskustvom, nagrađivani “Black Coffee”, pojačani vokalnom snagom iz New Yorka- sjajnom Martinom Thomas.  

Ovogodišnji Kastav Blues Festival protutnjat će riječkom okolicom, točnije Kostrenom, Matuljima, Kastvom, Viškovom i Čavlima. 

“Izuzetno mi je drago što smo deveto izdanje festivala otvorili ovdje u Kostreni. Sinergijom odabranih mjesta gdje će se Kastav blues održavati uspjelo se zatvoriti financijsku konstrukciju koja zadovoljava kriterije ovakvog festivala“, rekao je  Damir Halilić- Hal, umjetnički ravnatelj Kastav Blues Festivala.

Danas u Matuljima

Kastav Blues Festival nastavlja se danas u novom matuljskom Amfiteatru gdje nastupaju najznačajniji predstavnici slovačke blues scene sjajni Bonzo Radvanyi & Luboš Bena te bend “Trio 99th”. 

Bogat program Festivala trajat će do 8. kolovoza, a posljednja večer održat će se u Čavlima. Kastav Blues festival najprestižniji je i najveći takav festival u Hrvatskoj, u programskom i organizacijskom smislu, što je dokazalo i kostrensko otvorenje devetog izdanja.