Kostrena 2. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Božićne lampice obasjale Kostrenu- počeli Dani Općine

Božićne lampice obasjale Kostrenu- počeli Dani Općine
Svečanim paljenjem božićnih lampica, u kojem su najviše uživali najmlađi, večeras su počeli Dani Općine Kostrena. Od Svete Barbare do Svete Lucije Kostrenjane i njihove goste čeka šarolik program.

Na velikoj terasi Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji večeras je, uz atraktivan program, zapaljena blagdanska rasvjeta. Božićne su lampice obasjale Kostrenu, koja će narednih dana obilježavati Dane Općine, kao i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Nikole. 


A lampice su pritiskom na veliki crveni gumb upalili najmlađi, pod budnim okom kostrenskog načelnika Dražena Vranića, direktorice TZO Kostrena Belme Džombe i ravnateljice Centra kulture Kostrena Borke Reljac.


“Paljenje lampica uvijek vežemo za Dane Općine. Večeras su nam nastupali kostrenski vrtićarci- Mali Čakavci i Macaklini. Kristijan Kozmić koji nam je kuhao i predstavio svoju kuharicu “Primorski pijat”. Za okupljene smo uz to pripremili i kuhano vino te fritulice”, naglasila je Belma Džomba.


Za prigodan glazbeni program bio je zadužen DJ Voljen, a okupljeni su, zahvaljujući blagdanskom foto kutku i profesionalnom fotografu koji je na licu mjesta izrađivao fotografije, kući mogli otići s lijepom uspomenom. 


Manifestacija “Od Svete Barbare do Svete Lucije” nastavlja se već sutra, 3. prosinca , od 13 i 30 do 20 sati, kada je na rasporedu “Mića Mikulna”. U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji mališane čeka bogat edukativno- kreativni program