Kostrena 10. travanj 2019.

Brojna događanja od petka do nedjelje u Kostreni

Brojna događanja od petka do nedjelje u Kostreni
Rožice va Kostrene, 13. Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak Pajo, Uskrs u Kostreni, Proljetni kup Galeba i Homo si teć, događanja su koja će se od petka do nedjelje održavati u Kostreni. 

Kostrenjane i njihove goste čeka aktivan i atraktivan kraj tjedna. Od petka do nedjelje Kostrena će biti domaćin brojnih događanja, među kojima će i oni najzahtjevniji lakoćom pronaći nešto po svom guštu.


U petak, 12. travnja, na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena, od 9 do 18 sati, održavat će se sajam cvijeća- “Rožice va Kostrene”. Uz bogatu i raznovrsnu ponudu sadnica posjetitelje očekuju zanimljiva predavanja, kreativne radionice i glazbeni program.


U subotu, 13. travnja, na rasporedu je 13. Memorijalni malonogometni turnir "Ivica Opačak Pajo", koji će se u Sportskoj dvorani Kostrena održavati od 9 do 17 sati. Svečano otvorenje turnira je u 13, a proglašenje pobjednika u 16:40 sati.


“Uskrs u Kostreni” istog će se dana, od 10 do 17 sati, održavati na terasi Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji. Posjetitelji će moći uživati u različitim zanimljivim predavanjima, degustacijama i gastronomskoj ponudi, a oni najmlađi u kreativnim radionicama i plesnim nastupima.


Ovog vikenda aktivno će biti i na moru ispred Kostrene, gdje će se, u organizaciji JK Galeb, održati “Proljetni kup Galeba” za klase Optimist , Laser 4.7, Laser Radial i Šljuka. Start regate u subotu planiran je za 11 sati, a u nedjelju u 10 sati, dok trajanje regate ovisi o uvjetima na moru.


U nedjelju, 14. travnja, Kostrena će ugostiti 18. riječki polumaraton, 4. riječki maraton, štafetu 3 x 7 km  i utrku na deset kilometara “Desetku”, koja završava na parkiralištu iznad plaže “Nova voda”, gdje će biti organiziran doček trkača, okrjepa i navijački korner.