Kostrena 23. lipanj 2022. K.V.

Butković: “Ministarstvo će podržati uređenje Žurkova”

Butković: “Ministarstvo će podržati uređenje Žurkova”
Projekt uređenja kostrenske uvale Žurkovo imat će podršku Ministarstva mora prometa i infrastrukture

“Projekt uređenja Žurkova Općina Kostrena je pokrenula zajedno s Županijskom lučkom upravom. Izradili su idejno rješenje. To je projekt čija će ukupna vrijednost biti, kako sada stvari stoje, oko 80 milijuna kuna, gdje bi se kompletno Žurkovo sredilo infrastrukturno, obnovilo pomorsko dobro i u tom smislu ću im dati punu potporu. Ministarstvo će se aktivno uključiti u rješavanje i investiciju Žurkova”, najavio je resorni ministar Oleg Butković uoči današnjeg sastanka u Općini Kostrena.


Izjava za medija nakon sastanka nije bilo. No, na službenim stranicama Općine Kostrena poručili su: "Za mještane koji žive uz more i kojima je ono način života kao što je to slučaj s Kostrenom, uređenje obalnog pojasa i komunalni vezovi za plovila svakako su pri vrhu prioriteta budućeg razvoja Kostrene, za što je veliko razumijevanje i punu podršku iskazao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je danas posjetio Općinu Kostrena."


Ministra su primili općinski načelnik Dražen Vranić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Općine Kostrena Darko Tonković i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Dario Modrić, koji su mu predstavili projekt koji bi se realizirao u luci otvorenoj za javni promet u Žurkovu.