Kostrena 12. srpanj 2020.

Čarolija keramike u najpoznatijoj kostrenskoj uvali

Čarolija keramike u najpoznatijoj kostrenskoj uvali

Sa svojim je “Idejama” Renata Vojnić sinoć osvojila prvo mjesto na Umjetničkoj koloniji Ex Tempore, u organizaciji kostrenske Udruge Vali. Drugo je mjesto pripalo Irene Meštrović i njenoj “Vazi”, a treće Eldi Čekadi s “Lotusom”.

Unatoč kiši, vjetru i zahlađenju vruće je sinoć bilo u kostrenskoj uvali Žurkovo. Naime, “Pod pločom” se, na više od 900 stupnjeva Celzijusa, raku tehnikom pekla keramika.


“Raku tehnika je naša specijalnost, u kojoj uživamo. Volimo je raditi i volimo je pokazati jer smo dobri u tome”, poručila je Karmen Grbac predsjednica Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali.


Duo The Blondes pobrinuo se da keramičari ne rade u tišini, a na samom je kraju o pobjednicima odlučivao tročlani žiri, kojeg su sačinjavali Diana Trtanj, Dunja Demartini i Boris Roce. Prvo mjesto struka je dala Renati Vojnić za rad “Ideje”. Drugo mjesto je pripalo Irene Meštrović i njenoj “Vazi”, a treće Eldi Čekadi s “Lotusom”. 


Umjetničku koloniju u Uvali Žurkovo organizirala je kostrenska Udruga za kreativno stvaralaštvo Vali, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.

Komentari