Kostrena 3. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Črna Gruja i Kurijera “zapalile” kostrensku Čitaonicu

Črna Gruja i Kurijera “zapalile” kostrensku Čitaonicu
Velikim koncertom u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji jedanaest mladih glazbenika, raspoređenih u dva benda- "Črna Gruja i "Kurijera", kraju je privelo 2. "PIG"

Za koju godinu možda će netko iz publike pričati kako je bio na prvom koncertu “Črne Gruje” ili “Kurijere”. Premijerne nastupe dva su mlada benda imala večeras u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, u velikom finalu 2. Glazbenog kampa “PIG”.


A ovogodišnji je “PIG” okupio jedanaest talentiranih mladih glazbenika, s kojima je kroz četiri dana radilo čak sedam mentora- gitaristi Damjan Brnić i Imran Duraj, klavijaturist Dorian Cuculić, bubnjari Kristian Kirinčić i Goran Grgurev te pjevačice Franciska Gluhak i Tihana Strčić. 


Ovogodišnji su “PIG” zajedničkim snagama organizirali Centar kulture Kostrena i Udruga Ri Rock, uz pomoć Narodne čitaonica u Kostreni Sv. Luciji, koja im je velikodušno ustupila prostore. 

“Bilo je, kao i uvijek, super raditi s klincima. Slušali su, upijali, radili sve što smo im govorili. Ja se nadam da među njima imamo puno budućih zvijezda”, kazao je voditelj kampa Vanja Kauzlarić, iz udruge Ri Rock.


“Kroz četiri danas su se i upoznali, družili, smišljali imena bendova, razmjenjivali iskustva i ideje. Radili su gotovo po cijele dane, od ujutro do navečer, ali kažu da im je vrijeme proletjelo”, rekla je Borka Reljac, ravnateljica Centra kulture Kostrena, za kraj poručivši kako se svi zajedno vesele 3. izdanju PIG- a.