Kostrena 1. lipanj 2021.

“Ekoregija” u kostrenskom Dnevnom boravku

“Ekoregija” u kostrenskom Dnevnom boravku

Večeras, 1. lipnja, s početkom u 18.30 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se još jedan iznimno zanimljiv Dnevni boravak. Ovoga puta svoje aktivnosti i planove predstavit će Udruga Ekoregija Kostrena. Predsjednica Udruge Ljiljana Opančar, uz pomoć ostalih članova, predstavit će čime su se sve do sada bavili te koji su projekti aktivni u tekućoj godini. 

Udruga se može pohvaliti nizom radionica koje provode već godinama, a jedna od takvih je i ona Željke Egredžije, dugogodišnje i višestruko nagrađivane vrtlarice, a odnedavno i vlasnice prvog eko OPG- a u Kostreni, koja će izložiti planirane radionice pod nazivom “Tradicionalno vrtlarenje u Kostreni”. Kroz radionicu budući će polaznici, a i posjetitelji Dnevnog boravka, imati priliku naučiti koje su to sorte specifične za Kostrenu te kako raditi na njihovom očuvanju. Bit će prezentirana i radionica izrade macerata i prirodne kozmetike koja se realizira u suradnji s udrugom Eterico, o čemu će više reći Maja Kriška kao članica obje udruge.

Posjetitelji će čuti i o problemima s kojima se Udruga susreće u polju lavande te što se poduzima da bi se isti riješili. Najavit će se i suradnja s Udrugom Vali, čiji će radovi krasiti Rasadnik. Za kraj, predstavit će se još jedan novitet, a to je vrtna kućica koju je donirala INA d.d. u suradnji s Općinom Kostrena.

Komentari