Kostrena 29. lipanj 2022. K.V.

Galebaši dominantni na prvenstvu Hrvatske

Galebaši dominantni na prvenstvu Hrvatske
Naslov državnih prvaka osvojili su braća Bojan i Vlado Grego, drugo mjesto pripalo je posadi Milko Volarić i Dean Pavlak, dok su treći Igor Ružić jr. i Slobodan Velikić

Prošli vikend se ispred Mošćeničke drage održalo otvoreno državno prvenstvo za klasu šljuka, na kojem je nastupilo 11 posada iz Hrvatske, Italije i Norveške. Po idealnim uvjetima za jedrenje s maestralom jačine od 12 do 17 čvorova održano je pet plovova od kojih se najlošiji plov odbacio.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto na otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojila je mješovita hrvatsko- norveška posada Marko Marinović i Maj Kristen Borgen.

U konkurenciji hrvatskih posada za prvenstvo Hrvatske, potpuna dominacija kostrenskih jedriličara i osvojene sve tri medalje. Naslov državnih prvaka osvojili su braća Bojan i Vlado Grego, drugo mjesto pripalo je posadi Milko Volarić i Dean Pavlak, dok su treći Igor Ružić jr. i Slobodan Velikić. Četvrto mjesto pripalo je također kostrenskoj posadi Damir Vranić i Ivan Perović.

Nakon osvojenih naslova državnih prvaka u klasi 420 i ILCA 4 u kategoriji do 16 godina, ovo je treći ovogodišnji naslov  Hrvatske za kostrenske jedriličare.