Kostrena 14. svibanj 2018.

Glazbenom pričom o Kostreni otvoreni Čakavski susreti

Glazbenom pričom o Kostreni otvoreni Čakavski susreti
Mjuziklom Kostrena večeras su u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji otvoreni 12. Čakavski susreti. Glazbena priča o Kostreni, s Katjom Budimčić Sabljar i Dinom Antonićem u glavnim ulogama, još je jednom oduševila brojnu kostrensku publiku.

Novi čakavski mjuzikl “Kostrena”, koji je premijerno prikazan u prosincu prošle godine, ponovno se, na radost brojnih Kostrenjana, vratio u Narodnu čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji.

Mjuzikl je to o Kostreni s Katjom Budimčić Sabljar i Dinom Antonićem u glavnim ulogama, a u pomoć im je i ovog puta priskočio sjajni Vjekoslav Bakašun. Životna glazbena priča o dvoje mladih, ona je iz Sv. Barbare a on iz Sv. Lucije, još je jednom oduševila kostrensku publiku.

“Uvijek je svaka predstava prepuna emocija, bez toga ne može biti kvalitetna. Ovo je jedna naša, prava kostrenska predstava, koju smo svi radili s velikom ljubavi”, rekao je Bakašun.

Na pozornici su se izmjenjivali brojni likovi, koje su utjelovili: Igor Rubinić, Franjo Božinović, Veronika Cortesi, Vali Linić, Nola Linić, Erik Abramović, Matej Smokvina i članice ženske vokalna skupina “Luštrin”. Scenarij potpisuju Branka Kržik Longin, Željka Egredžija, Anđelka Rasol i  Zlatan Marunić, glazbenu produkciju Igor Lesica, tehnička podrška je Sven Jelović, a mjuzikl je režirao Serđo Dlačić.
 
Danas “More” Dječjeg vrtića Zlatna ribica

12. Čakavski susreti u Kostreni, koje organizira Katedra Čakavskoga Sabora Kostrena, nastavljaju se danas u 18 sati, kada je u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, na rasporedu program “More” Dječjeg vrtića Zlatna Ribica.

Sutra su, od 18 sati, na redu kostrenski osnovnoškolci i njihovi gosti, dok je u 20 sati na rasporedu “Galantna večer uz glazbu i stih“, u sklopu koje nastupa Klavirski duo Fanatazija. Petak će, u 20 sati, biti predstavljen nosač zvuka “Kostreno draga”, na kojem se nalaze najljepše pjesme posvećene Kostreni. Promociju CD- a svojim će nastupom uveličati Katja Budimčić, Dino Antonić, klape Kamik i Trabakul te ŽVS “Luštrin”.        

“Čakavskim susretima želimo očuvati našu čakavštinu jer se ona nažalost gubi, mladi je sve manje govore i zato je nastojimo svim silama sačuvati”, zaključio je Bakašun.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a pokrovitelji manifestacije su Primorsko- goranska županija, Općina Kostrena i INA.