Kostrena 16. listopad 2019.

Ini Randić Đorđević nagrada resornog ministarstva

Ini Randić Đorđević nagrada resornog ministarstva

Na Svjetski dan učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 510 najboljih odgojno- obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske među kojima je i profesorica hrvatskog jezika Ina Randić Đorđević iz Osnovne škole Kostrena.

Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, laureatima je priznanja uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Uz priznanje, uslijedit će i financijski dio nagrade u iznosu od 10 tisuća kuna.

Pravilnikom o nagrađivanju definirani su kriteriji vrednovanja, a bodovali su se mentorstvo učenicima na natjecanjima, vođenje predavanja, edukacija i radionica, rad  s darovitim učenicima, objava stručnih članaka, nastavnog i obrazovnog sadržaja, vođenje projekata, unaprjeđenje rada ustanove i obrazovnog sustava u cjelini kao i edukacija kolega.

Profesoricu Inu Randić Đorđević u Kostreni i Kostrenjanima nije potrebno posebno predstavljati jer je svojim radom u školi kao i u drugim projektima lokalne zajednice istinsko nadahnuće mnogima, ne samo svojim učenicima i kolegama.

“Drago mi je što je nakon Općine Kostrena i Primorsko-goranske županije i Ministarstvo prepoznalo i nagradilo moj rad i doprinos obrazovnoj praksi. Ulažem puno truda, znanja i vremena u osmišljavanje poučavanja pa me veseli ovakvo javno priznanje, mada su mi moji učenici ipak najbolji i najdraži pokazatelji uspješnosti. Upravo njima, sadašnjim i bivšim učenicima, poručujem da svemu pristupaju srčano i iskreno i zahvaljujem im što su me potiču na stvaranje. Ova je nagrada satkana od želje da odgovaram na njihove potrebe. Svi smo katkad skeptični prema svojem radu, ali ovo je ujedno i priznanje kojim se naša škola još jednom potvrđuje kao mjesto visoke kvalitete nastave s izvrsnim učiteljima i djelatnicima”, istaknula je Ina Randić Đorđević.