Kostrena 22. rujan 2015.

“Jesen” stigla u Kostrenu

“Jesen” stigla u Kostrenu
Kostrenjani i njihovi gosti ove će jeseni uživati u devet kazališnih predstava, za koje organizatori tvrde da su “jedna bolja od druge”. 14. “Jesen u Kostreni” otvorena je jučer izložbom Likovne udruge “Veli pinel”.

Kazališnu će jesen sutra otvoriti Teatroman, predstavom “Ja, Deda”. Slijedi “Pivo” Teatra Gavran, dok će rujan u Kostreni kraju privesti “Izložak br. 49” Teatra Exit. 

U studenom manifestaciju nastavlja “Mobitel” Kazališta Moruzgva, slijede JAK i “Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto”, “Jučer sam se sjetio Plave” Kazališta Novi život, “Europski nakurnjak” Teatra Scena te predstava “Ja koja imam nevinije ruke” Zagrebačkog glumačkog ateljea. Točku na i ovogodišnje “Jeseni u Kostreni” stavit će Dramska kumpanija Katedre Čakavskog sabora Kostrena predstavom “Duhi”. 

“Očekuje nas devet sjajnih predstava. Ja ne znam koju bi izdvojila, jedna bolja od druge. U njima ćemo uživati malo više od mjesec dana. Nadam se da će biti dobro posjećene jer to stvarno zaslužuju,“ rekla je Vesna Valenčić predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena.

Sve predstave održat će se u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija s početkom u 20 sati. 

Kazališna jesen u Kostreni je jučer imala likovni uvod. Naime, članovi “Velog pinela” organizirali su zanimljivu izložbu, kojom je manifestacija otvorena. 

“Jesen u Kostreni” otvorila je općinska načelnica Mirela Marunić, koja je poručila kako je ovo doba godine sinonim za bogat kulturni program koji obogaćuje društveni život mjesta, ali i privlači velik broj posjetitelja u Kostrenu.  

Otvorenje kostrenske jeseni, svojim su nastupom, uveličali članovi Klape Trabakul. 

Uz povoljne cijene pojedinačnih  ulaznica organizatori napominju kako je, zahvaljujući pretplati, moguće sve predstave pogledati za samo 180 kuna, odnosno 100 kuna za umirovljenike.