Kostrena 14. veljača 2019.

Kad velika djela nastaju s "Mićin pinelon”

Kad velika djela nastaju s "Mićin pinelon”

Tridesetak mladih kostrenskih umjetnika proteklih je mjeseci stvaralo pod budnim okom Edija Gustina. Njihovi su radovi večeras izloženi u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Barbari, u sklopu izložbe "Umjetnost u životu djeteta”.

Izložba "Umjetnost u životu djeteta” večeras je svečano otvorena u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Barbari, u prisustvu brojnih posjetitelja. Izloženo je sedamdesetak radova mladih Kostrenjana, koji su marljivo stvarali od listopada protekle godine, na radionicama "Mićega pinela", pod stručnim vodstvom Edija Gustina. 

“Radionice su počele prije nešto manje od godinu dana. Trenutno imamo tridesetak članova s kojima radimo dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, po dva školska sata. Svako dijete izložilo je najmanje dva rada. Pretežno su zastupljeni motivi s radova poznatih umjetnika. Ja sam im dao predložak, a djeca koja nisu znala kako izgledaju original radovi i nisu opterećena bojama, najiskrenije su reagirala i to ispadne jako simpatično. Kako je Pablo Picasso rekao svako je dijete umjetnik”, poručio je Edi Gustin.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u radionicama, u dobi od 6 do 15 godina, mogu se javiti u Udrugu "Veli Pinel", u sklopu koje "Mići pinel" djeluje.