Kostrena 14. lipanj 2015.

Karla i Ivan Šitić najbrži

Karla i Ivan Šitić najbrži
6. Kostrenski plivački maraton okupio je više od 100 sudionika, iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Plivale su se dvije utrke, rekreativna na tisuću metara i utrka na pet tisuća metara, koja se ujedno bodovala za kup Hrvatske u daljinskom plivanju. 
   
Obje utrke plivale su se na istoj stazi, dugoj jedan kilometar, a plivalo se jedan, odnosno pet krugova. Utrke su bile otvorene za sve sudionike, kako profesionalce, tako i rekreativce.

Na pet tisuća metara, u kategoriji plivača, slavio je Ivan Šitić iz KDP-a Split, inače mlađejuniorski prvak Europe. Drugi je ciljem prošao član KDP-a Triton, Matija Luka Rafaj, a treći Duje Milan iz KDP-a Split.

U ženskoj konkurenciji do zlatnog je odličja doplivala Karla Šitić, članica KDP-a Split i 12. na deset tisuća metara na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Drugo mjesto osvojila je Nika Perčić i KDP-a Primorje, a treće Antonija Buličić iz KDP-a Split. 

Na tisuću metara najbrži je bio Marko Trlin Marković iz KDP-a Primorje, ispred Luke Ružića iz PK Nevera i Vanje Mihaljčića. Što se ljepšeg spola tiče na kraćoj je stazi slavila Nina Matošić i KDP-a Split, ispred Francesce Ghersinch iz Trsta i Gioie Gruber članice TK Rival.

Najuspješnijima su podijeljena odličja, inače ručni radovi članova kostrenske Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali.

Zanimljivo, najmlađa sudionica 6. Kostrenskog plivačkog maratona je osmogodišnja Antonia Adamec, a najstariji sedamdeset četverogodišnji Longino Sošić.

Organizatori 6. Kostrenskog plivačkog maratona su Klub daljinskog plivanja Primorje i Turistička zajednica Općine Kostrena.