Kostrena 6. kolovoz 2015.

Kastav Blues Fest krenuo iz Kostrene

Kastav Blues Fest krenuo iz Kostrene
Čast da otvore ovogodišnji Kastav Blues Fest, u Kostreni, koja je prvi puta dio festivala, pripala je Albi i Leu. A zvijezda prve večeri bila je Teksašanka Elizabeh Lee. 

Domaće snage, Alba i Leo, sinoć su dobro zagrijale publiku, na prepunoj terasi konobe More. 

“Čast nam je otvoriti najveći do sad, najrasprostranjeniji Kastav Blues Fest. S obzirom na to da ćemo sa sjajnim bendom Elizabeth Lee slušati čisti blues, mi smo se više posvetili podžanrovima, rocku i jazzu. Pripremili smo nekoliko autorskih pjesama, ali i stvari drugih izvođača iz različitih razdoblja,” najavila je uoči početka Alba Nacinovich.

Vokalne sposobnosti Albe Nacinovich u kombinaciji s Leom Škecom na gitari osvojile su brojne gledatelje, koji su sjajni duo pozvali na bis. 

Nakon odličnog dua publici se predstavio “Elizabeth Lee’s Cozmic Mojo”, a energični nastup glavne zvijezde, malo je koga ostavio ravnodušnim, baš kao i jedinstvena kombinacija bluesa i rocka.  

“Sviramo malo bluesa, malo jazza, malo rocka, malo funka, prava mješavina žanrova. Na festivalu smo već nastupali, ali smo prvi puta u Kostreni. Hrvatska je jako lijepa. Ljudi su stvarno ugodni, cijene glazbu. Volimo dolaziti ovamo jer je atmosfera uistinu sjajna,” poručila je Elizabet Lee.

“Riječ je o jednom visokooktanskom rock bendu s dubokim korijenima u bluesu, a prije njih su nastupali Alba i Leo, po meni ponajbolji hrvatski duo u ovom trenutku,” rekao je Damir Halilić, umjetnički ravnatelj festivala.

Kostrena, koja je svojevrsni debitant na festivalu, opravdala je visoka očekivanja. Mjesto više nije se tražilo samo na terasi, već i na šetnici s koje su mnogi uživali u večeri bluesa.

Kastav Blues Fest danas seli na Čavle, točnije u stari frankopanski Kaštel Grada Grobnika, gdje će se publici predstaviti Alan Messer iz Velike Britanije te Tony Lee King iz Velike Gorice. Program počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.