Kostrena 25. ožujak 2019.

Kazalište se u Kostreni voli od malih nogu

Kazalište se u Kostreni voli od malih nogu

Interaktivnim lutkarskim mjuziklom “Pravi prijatelj” jutros je počelo 16. Proljeće u Kostreni, u sklopu kojeg će se ovih dana u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održati četiri zanimljive i poučne dječje predstave. 

Tradicionalno “Proljeće u Kostreni”, koje je ove godine dočekalo svoje 16. izdanje, svojevrsna je priprema najmlađe kazališne publike za još jednu tradicionalnu kostrensku manifestaciju “Jesen u Kostreni”. 

“Prvenstveno nam je cilj da se djeca od malih nogu uči na kazalište te da se ta tradicija njeguje u Kostreni. Želimo da djeca zavole kazalište jer nažalost ono ih sve manje zanima, kao i da poštuju umjetnost i dolaze na predstave, kako sada, tako i kad odrastu”, poručila je Vesna Valenčić, predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena.


“Proljeće u Kostreni” namijenjeno je predškolskom i školskom uzrastu, a zanimljive i poučne predstave odabrane su u suradnji s predstavnicima Osnovne škole Kostrena i Dječjeg vrtića Zlatna ribica.

Ovogodišnje je “Proljeće” jutros u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji otvorila splitska “Produkcije Z” interaktivnim lutkarskim mjuziklom “Pravi prijatelj”. 

Manifestacija se nastavlja u srijedu, 27. ožujka u 10:30, kada u Kostreni gostuje zagrebačko Gradsko kazalište “Žar ptica” s hit predstavom “Dnevnik Pauline P”, a završit će ovog petka, 29. ožujka, s čak dvije predstave putujućeg kazališta za djecu i odrasle “Smješko” iz Zagreba. U 10:30 na rasporedu je popularna bezvremenska predstava “Ježeva kućica”, a u 12:15 predstava “Moja obitelj i jedan jež”, kojom će završiti 16. “Proljeće u Kostreni”. 


Ulaznice se, po cijeni od 10 kuna, mogu kupiti u holu Narodne čitaonice pola sata prije početka predstava. Manifestaciju organiziraju Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji i Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena, uz pomoć Općine Kostrena.